Första veckan i högskolan

Jag har klarat av både första dagen och hela veckan i högskolan, all by myself - wohoo! Det har varit galet mycket ny information att ta in och som man visserligen kan läsa om på hemsidan, men det är mer personligt med en introduktion på självaste campus. Hela veckan har det varit aktiviteter både i skolan och på kåren. Skattjakten var det jag valde att gå på och det var riktigt kul att se alla redovisningar av sånger, filmscener och dikter. Var ju inte bara lärare där utan även internationella studenter :) Vi har t.o.m hunnit få uppgifter att göra! Har valt att inte gå på alla aktiviteter då jag fortfarande har ansvar över studierna inför massörexamen som är nästa helg. Hoppas bara min axel/nacke hunnit bli bättre tills dess.. annars kanske den blir bättre då!

Snart ska jag gå iväg till bussen och möta en klasskompis för att tillsammans åka ner till kvällens introduktionssittning på Kårhuset här i Falun! Känner mig lite pirrig inför detta, ingen aning hur deras sittningar går till fast jag tror det blir riktigt kul. Ska ju bli både sång, prisutdelning och fest på kvällen för alla studenter. Nej, nu ska jag fixa i ordning det sista innan jag kilar iväg :) Over and out.

Koncentrationsförmågan, vart tog den vägen?

Jag är hur pepp som helst på att klara examensprovet inför massörutbildningen och kunna ALLT om musklerna, dess funktioner och nervnivåerna som är bra att känna till för att veta vilka muskler ett problem kan röra sig om! Nästan varje dag den här veckan har jag kikat igenom den nya teorin.. men jag blir så matt! Har ju även allt annat att repetera också. Blir bara så less på att läsa om sånt här om och om och om igen det att inget kan gå in ordentligt. (Lyllos terapeuterna som ska få läsa massa annat skoj i vår om patologi och basmedicin.. vill jag med göra en dag!) Visst går det in saker hela tiden, men jag kan inte sitta länge och hålla på med samma sak för då irrar jag till slut runt någon annanstans! Tror det är dags att åka till biblioteket och studera lite, men då kan jag ju inte stå upp och dansa som jag gjort idag haha. Har precis lärt oss lår och vadmusklerna och vad de gör så försöker få in dessa genom att göra rörelserna själv.. så det skulle nog se lite roligt ut om jag stod och dansade loss på bibblan ;)Tror grejen är den att jag är hemma och pluggar. Vilket jag gjort de senaste veckorna. Till förra provet och nu till detta. Och då blir det lätt att jag... sitter inne nästan hela dagarna och när jag nu listat ut att jag mest suttit inne får jag ångest för att jag inte gått ut ett tag, promenerat eller bara åkt till stan och fikat med någon. Faaast.. ja. Många jobbar och pluggar nu. Har ingen aning hur de flestas scheman ser ut, vi hinner ses till helgerna oftast bara. Snart ska ju jag också plugga på heltid (Högskolan Dalarna menar jag då såklart!) så det känns skönt. Träffa lite nytt folk också :) Hoppas bara att vi alla kan hitta mer tid för varandra, tråkigt att man ska bli separerad såhär. Så blir det väl efter studenten och de flesta lyckas hitta sin grej före en själv. 

Tid.. hatar tiden. Tiden går så snabbt. Klockan går för snabbt! Dagarna flyger förbi just nu och närmar sig med stoooora kliv till den 24:e vilket gör mig lite nervös och pirrig i magen xD Det är väl bara nyttigt antar jag. Kändes skönt att jag och Tomas åkte iväg till Roxnäs idag och tog en långpromenad på isen i strålande solsken :) Hur skönt och mysigt som helst. Älskar solen, den gör mig lycklig.. och hoppfull!


(bild från början av 2009 tror jag)

Vi åkte upp till Högskolan idag faktiskt och kikade runt också. Kollade in vart salarna låg lite och hur man tar sig runt. Det mesta verkar enkelt och lättare blir det väl, men undrar bara nu såhär i förväg... vart gör man av jackorna och sånt? Har man skåp eller finns det något rum eller vadå? Haha, jag lär väl få veta allt sånt på måndag :) Undrar även hur och vad för aktiviteter jag ska hinna gå på inför "introduktionsveckan". Allt är ju frivilligt, men det är ju bra att gå på något kul allafall för att lära känna alla lite mer! Har ju kunder mitt i veckan så det styr ju det hela lite, men något ska jag gå på. Får hoppas att jag hinner connecta med någon så man kan gå ihop på någon av aktiviteterna så man inte kommer dit helt ensam! Annars tvingar jag med någon av mina vänner haha. Allt ska nog gå superbra, bara jag som är skolnervös märker jag.. Var ju ändå 2 år sen sist typ :) Inget blir som man tänkt sig brukar många och även jag säga!

Människans anatomi

Det enda jag gör just nu är att plugga, plugga, plugga känns det som! Varenda dag försöker jag få in minst 1,5 timmars studerande av människans muskler i de sidor vi fått i läxa och jag har ingen aning hur mycket det är som fastnat. När jag läser och tittatr på bilderna så blir ju allt solklart, men frågan är när dessa bilder på de specifika musklerna kommer på provet utan hjälpmedel hur min hjärna agerar då.. Något säker på det mesta, men man blir ju nervös och orolig såklart. Undrar då när det stora examensprovet kommer hur mycket som visat sig har fastnat tills dess! Då ska vi veta exakt alla muskler, fästen och ursprung, ligamentsgrejs tror jag och skelett!

Puuust.. Längtar tills denna typen av studerande är färdigt faktiskt och börja på nästa utbildning istället som inte är så komprimerad :) Lärarprogrammet alltså då. Känns underbart skönt att inte behöva jäkta med praktiken inom massagen. Jag är ju absolut inte klar till examensdags. Har många timmar kvar och jag var tvungen att fråga rektorn hur lång tid man får på sig efter avslutningen. Ett år från det jag avslutar kursen, så no need to stress! Fast man vill ju vara klar i tid och fokusera på VFU:n också såklart :) det är också en typ av praktik jag ska ha inom Högskolan. Man kan ju inte bli dagisfröken utan praktik?

Nej men nu är det fokus på människan som gäller!Snart är jag rik :)

Jag känner mig ganska glad i hjärtat. Gick in på mina sidor på csn och kikade lite och där står en ganska stor summa jag kommer få i början på februari. Var tvungen att ringa dit för att kolla så det verkligen stämmer! Och det gör det också. Eftersom jag blir utskriven ur Jobbgarantin samma dag jag börjar ungefär blir min "studentlön" något uppskjuten typ. Fattade inte riktigt det där, men pengarna ska komma utan problem. Sista dag för ersättning är den 23:e januari och avaktualiseras från Jobbgarantin den 24:e januari helt enkelt :) Ska bli sååå skööönt att få en egen lön och kunna betala för allt här hemma mer än jag gjort det senaste halvåret! Jaja, jag vet att jag går på lån och bidrag.. men hellre det än att inte ha jobb och som sagt är studielån något som är värt att ta. Och det jag utbildar mig till är ett kul och utmanande jobb som jag tror, hoppas och näst intill vet är passande för mig!! :)

Undrar om jag hamnar på ett dagis direkt efter utbildningen eller om jag hittar på något annat skoj tiden efter? Det visar sig, men jag vet då vad jag vill jobba med allafall.. och diplomerad massör är något som jag kommer använda utöver detta på något sätt! Vilket vet jag inte än, men jag vill ju känna att jag har lite utöver också och därför är det så bra tycker jag :) Är nog värt alla pengar jag lagt på utbildningen också med tanke på all kunskap jag fått och alla nya ideér!

Vet ni vad? Jag tror det här kommer bli skitbra i slutändan. Det tror jag verkligen på, även om det kommer bli kämpigt längs vägen. Så är det ju med allt. Det är NU jag kämpar för mina drömmar, det är NU det händer. :)

Det är lugnt - eller?

Ute är det snökaos för tillfället. Har varit det sen jag klev upp strax före 10 imorse! Tråkigt väder, men det ska väl utnyttjas senare i eftermiddag med fika hos Miranda :) Njuter nu av en varm kopp te, uppfriskande för halsen då den har börjat krångla igen. Fattar inte, var nyss genomförkyld och började bli frisk och nu är jag hela tiden krasslig i halsen, hostar och är täppt i näsan. Mitt immunförsvar är konstigt, spelar ju spratt mot sig självt eller något!

Året har börjat ganska så lugnt tycker jag! Lite småsaker som är lite oroligt, men det får man ta! Orkar inte dra upp allt det här haha. Anyway - mina planer börjar gå i verket med högskoleutbildningen och allt, behöver endast prata med lärarna där om min examenshelg för massagen då sista fredagen (och hela helgen!) är viktig, samt skaffa böcker till första kursen - Pedagogiskt arbete 1. Ska bli så kul, men är riktigt nervös hihi :)  Blir en dyr slant med böckerna, men csn beräknar jag ska komma i februari så då får jag ju "tillbaka" på det sen. Tomas ska nog hjälpa mig med betalningen fram tills min s.k studentlön kommer! Har ju som sagt fullt sjå med att spara ihop till sista hälften av betalningen till massörutbildningen. Praktiken kommer jag absolut inte hinna klart med till sista helgen så jag får helt enkelt bli diplomerad senare när mina timmar är klara, förhoppningsvis till sommaren! :) Jag har inte precis någon brådska att bli diplomerad nu, men det vore skönt att få det avklarat i tid. Får ju fullt upp nu med nya studier också och andra saker att göra så blir lite körigt. Menmen, har kört det mesta parallellt i ett halvårs tid så då får det här också bli så. Jag har ju börjat bli ganska bra på det där med fler bollar i luften ;) krävs bra tidsplanering bara och nu måste jag bli ännu bättre på det!

Haha, undrar om man ska börja följa det här?


Nu ska jag göra lite hushållssysslor och kika igenom anatomiböckerna lite innan jag börjar göra mig själv i ordning för dagens vintermys!

Mitt 2010 i bilder

Resan hem från Stockholm efter nyåret 2009


Flytten till lägenheten!

Inflyttningspartaj och sambos 4 real :)


Valborgsfirande 2010 med de närmaste!


Sommar och förfesterna, sommarkvällarna, mys vid sjön och massa volleyboll med gänget.


Jobb, jobb och åter jobb. Dock bara extrajobb.


Den något misslyckade Stockholmsresan/mitt och Tomas 4-årsfirande!


We all became 20 and fabulous ;)


Det ändlösa förfestandet innan utgång! Ibland mer lyckat än andra gånger ;)


Jag bestämde mig för att bli massör!


Praktik på BR Leksaker


"Premiären" av Harry Potter och Dödsrelikerna, del 1!!


Klippte av mig håret med min sambo!


20 and fabulous!Jag bestämde mig - lärarprogrammet, språk, lek och lärande vt 2011


Vår första julafton som spenderades hos svärföräldrarna och hemma hos mor o syster!


Bio i 3D for the first time!


Sammanfattningsvis hur trångt nyårsfirande vi hade efter middagen på Golden Palace i stan :)


God fortsättning på det nya året!! :)


RSS 2.0