Och så har skolan kickat igång!

Japp, igår var första skoldagen för mig och höstterminen har nu satt igång på riktigt. Jag vet inte riktigt om man kan påstå att det gick bra igår då jag hade världens sömnbrist och sprängande huvudvärk, men nog klarade jag mig igenom förmiddagen trots allt. Gårdagen bestod mest av information om kursen (Den språkande människan, 30 hp) och dess upplägg, men samtidigt träffade jag även alla som ska gå på campus med mig! :) Härligt gäng på 15 tjejer, det kommer bli awesome haha! Vi ska få läsa barnsagor och analysera dessa, lära oss hur man lär sig skriva och läsa, spela teater och instrument tror jag, leka med engelska studenter och mycket mer! Kommer nog bli en spännande kurs ;) Det jag gillar är att sommaren fortfarande är kvar trots att färgerna på träden börjar förändras. Det har varit stekande varmt de här första dagarna på terminen och klarblå himmel vilket känns skönt för då blir jag motiverad, piggare och orkar mycket mer. Energin liksom sprudlar över mig då till att vilja göra saker. Vem blir peppad av mörker, regn och rusk liksom? Just nu sparar jag även till körkortet som jag försökt med ett antal gånger tidigare. Saker som händer och man vill göra annat som får en att ta lite av sparslantarna och så pågår det allt oftare... och vips så försvann pengarna bara sådär huxflux! Nu har jag gett mig tusan på att det ska gå för i höst SKA JAG BÖRJA.. och bli klar! Det har jag bestämt :) Underbart att man får både CSN och en till lön i slutet av månaden. Då får ni akta er, för snart ska jag ut på vägarna! :D

What a beautiful morning

Jag vaknade av att klockan ringde, men bestämde mig för att ligga och dra mig ett tag. Solen kikar alltid in i sovrummet på morgonen och så gjorde den även imorse. Det är nog bland det härligaste som finns. Nu sitter jag här och ska snart till att äta frukost. Tror jag tar ut den på balkongen med en bok. Bättre sätt att njuta av vädret och förmiddagen finns nog inte! Vad den här dagen annars har att erbjuda mer än lite städ och plock här hemma återstår att se. Eventuellt kan jag åka och hälsa på lilla mamma och syster när hon slutar jobbet eller ringer någon som vill sola med mig någonstans. Friskis & Svettis-passen var hundra år sedan jag gick på känns det som, kanske unna mig ett svettigt sådant idag tro?

Egentligen borde jag berätta om vad som hänt senast nu i sommar, men jag minns det knappt själv för det har gått så lång tid sedan sist jag skrev. Det jag kan säga är att jag har umgåtts med vänner, firat systers födelsedag och studenten, varit glad åt att hon har fått jobb, varit två veckor i Enviken och jobbat... gått ute med sambon i spöregn mitt i natten, spelat minigolf, ätit glass, tagit hand om en sjuk sambo och stekt vid både sjöar och friluftsbad.

Dessutom har vi ju firat fem-årsdagen, jag och Tomas! Den firade vi nog i princip hela helgen kan man säga. På fredagen kom jag hem helt slut efter sista jobbdagen när han ställde sig vid spisen för att laga god mat. Jag hade fått en present som jag fick gå på skattjakt efter. Det visade sig vara en film som jag tjatat om att jag vill ha väldigt länge (BLACK SWAN) och gissa vart han hade gömt den? Jo... i filmhyllan bakom alla andra. Hahaha. Klockrent.

Båda var ganska trötta efter dagen så vi gick i säng och somnade ganska snabbt. Lördagen spenderade vi på Aquanova helt själva! Vi tog med oss picknickmat och lånade svärföräldrarnas bil. Tror vi båda blev sisådär 15 år igen eller yngre. Så längesedan vi gjorde något sådant ensamma och lekte tillsammans. Riktigt typiskt oss måste jag säga för vi älskar att göra "barnsliga saker" ihop. Plaska i vatten är väl något av det bästa man hitta på då och på ett äventyrsbad dessutom. Det underbara var att jag kände mig nästan som jag gjorde för fem år sedan. Glad, ivirig och kunde inte låta bli att klänga lite extra på honom medan vi lattjade runt bland alla rutschkanor och vattenfall. Hur mysig dag som helst!På kvällen tänkte vi åka ner på stan och äta mat och klä upp oss. Färdigfixade och redo att dra iväg kommer min magknip smygandes så han fick åka ner och köpa hem maten istället. Under tiden fixade jag balkongen så mysigt jag kunde med ljus och blommorna han köpte till mig tidigare. Så det blev både middag på uteserveringen á la Hälsinggården och bio efteråt! Tror jag aldrig sett balkongen så tjusig eller Tomas så glad :)

Fem år på dagen igår <3En bild säger mer än tusen ord. Det här är en av dem där vår historia började en gång.

RSS 2.0