Det börjar dra ihop sig..

Ja, det börjar dra ihop sig för att säga hejdå till det här året och välkomna in det nya! Imorgon är det redan julafton och när jag tänker tillbaka på det här året har det hänt så otroligt mycket för mig. Både bra och dåliga ting! Kanske man ska skriva ihop en lista dagarna innan nyår utifall det händer något mer? Och berätta mer om julhelgen då också? :) Har ju t.o.m fått jobba såhär dagarna innan jul. Lite mer demojobb skadar inte och ganska så kul är det om personalen är trevliga tillbaka, vilket de har varit! :) Gjorde det hela lite lättare att söka kontakt om jag behövde hjälp liksom. Nej, nu är det dags att sova - julafton imorgon! Undrar vad tomten kommer med till mig. Vet alla fall att Tomas blev glad över sin julklapp/present som hämtades ut idag! :) Även fast den blev bak och fram!


Förkyld och feber tror jag..

Haha resan hem från Sandviken i fredags blev ju ett fiasko. Arbetade ju där över dagen, gick jättebra att hitta och sådär och tyckte jag skötte mig riktigt bra när jag demade. Det "roliga" var att mitt tåg skulle åka sent på kvällen så jag var på McDonalds ett tag innan jag gick till resecentrum. Väl på plats stänger de väntsalen efter ett tag så man får stå ute i typ.. 13 minusgrader! Tåget blev inställt så jag skulle åka med en ersättningsbuss som HELLER INTE KOM! Gissa om jag blev arg, ledsen och panikslagen. Hur fan skulle jag ta mig hem liksom?! Ringde Tomas flera gånger i ren panik tills jag faktiskt grät. Så tacksam att han lånade pengar av sina föräldrar så han kunde komma och hämta mig. Hade aldrig haft råd att lägga ut pengar på taxi och dessutom var ju informationen stängd och obemannad. Nåväl, jag kom hem alla fall något senare än planerat och stelfrusen. Somnade ganska på en gång i soffan när vi väl kommit hem.

Har ju klippt mig för någon vecka sedan också så tänkte visa min nya frisyr som jag älskar! Alldeles kort bak i nacken ^^-------------

Jag har varit hemma typ hela veckan. Åkte iväg i måndags för att sitta i biblioteket och plugga lite muskel/skelettanatomi, men orkade inte särskilt länge. Det är nog både förkylningsbakterier och feber som börjat gnaga på mig så nu sitter jag här med snuva, öm hals och känner mig alltmänt dåsig och varm. Usch, inte är det kul. Har försökt mitt bästa med att läsa igenom mina anteckningar inför provet på lördag den här veckan (och idag då) ändå även fast jag inte mått så bra. Tur att jag är arbetslös på ett sätt haha, då gör det inte så mycket om jag är sjuk såhär mitt i veckan. Somnade ganska så sent inatt också och gick upp ca 6 timmar senare.. kan ju ha en del med min trötthet att göra också, men man känner ju såklart skillnad! Så tråkigt när Tomas jobbar natt för då lägger jag mig senare och så vaknar jag senare vilket gör att mitt dygn och mina planer för morgondagen skiter sig >.< Morr. Planerna har inte skitit sig helt och hållet idag ändå. Diskade, åt frukost och såg på tv innan Tomas vaknade! Precis när han kliver upp står jag i köket och ska börja med att baka SCONES som var hundra år sedan jag gjorde. Riktigt goda blev de, saknar bara ost nu och så ska man dricka massa te till... mums och gud vad engelskt haha :)Ska nog göra i ordning den som vanligt sena lunchen (blir ju så nu när jag går upp senare om dagarna). Får se vad det blir för gott! Finns inte mycket att välja på i frysen, men något ska det bli åtminstone! Jag behöver ju mat för att få energi till att orka plugga lite mer :) Tänkte läsa igenom resten idag och bara anteckningarna imorgon. Då är jag väl förberedd inför provet på lördag. Hm, just det vi får se hur pigg jag blir till helgen. Får ju inte missa teorin och provet... men frågan är om jag ska stanna under massagen på eftermiddagen om jag fortfarande känner mig såhär. Kanske bara massera lite och skippa att ta emot massage själv får det nog bli... Nej, magen knorrar nu! Foodtime :)

Idag är jag glad och trött!

Gissa vad?! Det är något som jag längtat till hur länge som helst känns det som.. något som man måste vänta för, för att få veta hur det blir. Jo.. Jag kom in!! Jag kom in på Högskolan Dalarna! :D Fick mitt första antagningsbesked idag där det stod att jag var ANTAGEN!! Så i vår blir jag färdig massör och påbörjar en ny utbildning till lärare, dagisfröken tror jag bestämt det blir t.o.m! Jag ska satsa hårt på den utbildningen så det ger bra resultat = jobb och pengar i framtiden! Tufft med studielån blir det, men det är det värt. Studier är nog alltid värt att ta lån för. Som sagt, om man satsar hårt och lyckas få jobb så går det alltid att betala tillbaka. Det löser sig alltid så mina drömmar börjar slå in :) Funderar på att någon sommar åka iväg som sommar-aupair faktiskt om jag vågar. Då har jag fått lite mer kött på benen och det uppskattas nog hos familjer.

Jag kan verka lite... feg som har sökt till närmsta skola. Många i den här åldern skyndar ju iväg utomlands och lever livet på det viset. Jag anser såhär. Man kan leva livet hemma här i Sverige också faktiskt. Borta bra, hemma bäst. Världen finns ju kvar, så den får vänta lite bara! Det finns så mycket mer att upptäcka här hemma fortfarande. När jag är klar ska jag utnyttja världen tänkte jag. Eller under tiden kanske. We'll see. Och sen har jag ju boende här eftersom jag har flyttat hemifrån redan och bor dessutom inte ensam vilket jag tycker är underbart och skönt! Har alla vänner samlade på en plats och ja, jag har räknat med att några fler kommer sticka iväg från lilla Falun så småningom, men man kan ju alltid hälsa på varandra och genom skolan kommer jag lära känna många fler från säkert olika delar av Sverige :) Sen har jag min familj så nära här också, jag som är så hemmakär och bekväm av mig! Kommer bli riktigt kul att få träffa lite nytt folk och att få plugga igen och använda hjärnan som legat och dammat ett tag. Har börjat aktivera den rejält på sistone i och för sig med massörutbildningen och allt jag gjort, men nu blir det på hel heltid :) Åååh, vad jag LÄNGTAR tills allt sätts igång! Nu måste jag nog försöka sova.. ska upp i tid imorgon och åka tåååg till jobbet alldeles själv. Pirrigt!

Jobb, jobb, jobb...

Senaste tiden har jag jobbat hur mycket som helst känns det som. Slitit röven av mig ungefär. Det är väl lite min tur att jobba ihop pengar till mat och husrum nu samt min utbildning! Ska bli så skööönt att få egna, riktiga lönespecifikationer som jag väntar på nu. Det kommer en liten extra slant nu i december och i januari bör jag bli ännu rikare. Underbart! Ska t.o.m jobba på fredag och förmodligen den 28:e också och nej, det är inte BR Leksaker denna gång. Nu är det ett företag som jag är ute och demar (demonstrerar) ost och kex för! Lyckas alltid få såna jobb där företagen har konstiga namn haha, men min chef eller kontaktperson är hur snäll och hjälpsam som helst tycker jag även om vi bara talats vid i telefon. På fredag ska jag iväg till Sandviken alldeles själv för första gången. Har aldrig åkt tåg helt själv, det är ju alltid någon "vuxen" med, eller med skolan eller med kompisar. Nu blir jag totally alone. Det roliga är att jag kommer dit typ en timme innan jag börjar. Och kommer hem TRE timmar efter jag slutat. Något frustrerande och ångestväckande, ja. Så är inte sådär jättepepp, men vafan gör man inte för pengarnas skull? Alla mynt och sedlar behövs.

Tråkigt ämne att ta upp här, just det där om pengar. Vet inte ens varför jag vill skriva om det. Grejen är väl att det är det som är aktuellt i mitt liv just nu. Jobb och det eviga frågetecknet om hur det blir med de satans pengarna. Det är typ "topic number one" här hemma oftast och både jag och Tomas hatar det. Blir alltid tjafs så fort det dras upp hur bra man än försöker ta upp det. Antingen blir den ena tjurig eller den andra mer eller mindre. Vi kan diskutera, samsas och komma på bra ideér som båda är överens om, men vi har nog tröttnat båda två på den här livsstilen nu. Jag vill bara känna att man inte behöver bekymra sig och ha den där ständiga klumpen i magen och tankarna i huvudet som säger "tänk om". Kan det inte vara så att vi stackars arbetslösa kan få en summa pengar varje månad så man klarar sig ganska bra utan att få ont i magen slutet på månaden? Nej, då får man lov att fråga om hjälp på socialmyndigheten istället och det är jätteroligt att gå dit varje månad och rätt som det är få.. Nej. Nu ska jag inte dra upp något mer. Blir för personligt tror jag. Det har inte varit lätt att flytta hemifrån.. det har varit riktigt jävla tufft faktiskt (och ursäkta att jag svär så mycket i det här inlägget, men behöver få ur mig lite frustrationer med dessa ord), men jag ångrar det inte ett dugg. Det är faktiskt något utav det bästa jag gjort i hela mitt liv, även fast det låter taskigt mot mor och syster. De förstår nog precis hur jag känner så det gör inget :) Men hur var det jag ska förrut? Man ska alltid kämpa in till det sista om det är något man verkligen vill ha.En kul grej mitt i det här något nedstämda, djupa inlägget. I veckan får jag veta om jag kommer in på Högskolan Dalarna eller inte!! Så nu får ni hålla alla tummar och tår att jag får plugga till förskolelärare i vår och och samtidigt bli färdig massör, iiiih!

RSS 2.0