Det känns bra

Jag måste bara skriva av mig lite känner jag. Har inte blivit så mycket skrivande på ett tag, men det har varit fullt upp!

Jag har gjort snart en hel riktig vecka på praktiken. Den första dessutom! Känner mig så jäkla stolt.. det känns bra nu. Är alltid lite smånervös på morgonen (onödigt och jag vet inte varför) men väl på plats går det galant! Tänkte berätta lite om förra veckan. Var ju kryssning och annat på gång då. På fredagskvällen träffade jag Angelica och vi åkte ut i skogen för att mysa hemma hos Sofia med glass, Idol och deras home-made movie haha :) Kul att se! Nästan lite avis haha, vill också åka utomlands!

Lördagen spenderades hemma hos Tomas eftersom jag sov över där. På kvällen hämtade vi Sofia för att åka över till Borlänge på lite partaj hos Ava! Trevligttrevligt, men tyvärr blev vi inte kvar så länge. Lovat Tomas lillebror att bowla så vi åkte tillbaka och hämtade honom. Rock 'n Bowl är riktigt kul, dock förlorar jag hela tiden, vilket jag även gjorde denna gång. En nagel gick av dessutom så nu är alla kortklippta. Woho! Skulle väl ha praktiserat på måndagen, men började bli genomförkyld IGEN redan på lördagen så likabra att sjukanmäla sig! Skulle ju iväg på kryssning på tisdagen så man vill ju inte bli ännu värre (än vad jag redan var).

Kanske vill höra lite om hur kryssningen var? Ja, det var bara att gå upp tidigt på morgonen för bussen mot Stockholm gick 10:30. Var ganska ensamma, endast några stycken som klev på längs vägen. Lite äldre personer så att säga. Väl i Stockholm fick vi sitta på en annan liten båt och dricka och äta, men jag ville inte ha något. Väntade på att få äta på båten istället. Orka slösa pengar på mat flera gånger om anser jag! Jag gick runt med Tomas och deras grannflicka och fotade lite istället. Vid incheckningen kände jag verkligen hur lite vi passade in där. BARA BARA TANTER OCH GUBBAR! Ojoj, hur skulle detta sluta? Det är väl vad man gör det till förmodar jag. Efter en lång tids väntade fick vi äntligen gå ombord på Birka Paradise Tomas och jag fick en egen hytt att dela på, mysigt! Middag på resturangen och sedan sprang vi runt överallt och ingenstans :) Testade en Cosmopolitan för första gången också! Måste ju veta vad det är de snackar om i Sex and the City ju. Blev att gå till sängs sent på natten ändå, även fast vi inte gjorde så mycket :) Dagen efter gillade jag mest! Då befann vi oss högt upp på båten i poolen och jacuzzin <3 Lunch på samma resturang som gårdagen med en riktigt god hamburgertallrik! Bussfärden från Stockholm och hem var väl.. ganska jobbig. Fullsmockat (och då menar jag FULLSMOCKAT!) på bussen så jag och Tomas fick sitta ensamma med några andra längst bak och längst in i hörnet, kul! (Y) Vi var rätt döda när vi kom hem igen. Och såklart hade jag blivit värre i förkylningen så lika bra att sjukanmäla sig ännu en gång! Men nu är jag back on track. Mer om denna vecka en annan dag. Kanske i helgen, vi får se om jag är på skrivhumör då eller inte :)

 


Planer, planer, planer!

Detta blir inget långt inlägg, men jag ville bara dela med mig av min glädje!

Nu ni har jag planer! Under tiden som jag praktiserar måste jag självklart fortsätta söka jobb, vilket jag ska. Till en början nu vill jag bara satsa på praktiken för att lära mig allt där. Det mesta är nytt för mig och det tar sin lilla tid innan jag hinner lära mig hur saker och ting fungerar! Vill gärna flytta nu, men jag vill då inte leva på soc när praktiken är slut och jag kanske fortfarande inte hittat något jobb. Därför flyttar vi den tanken åt sidan lite.

Fortsättning till mina planer! Tänker inte tala om exakt allt utifall det inte händer något utav det, men lite kan jag berätta. Pengar kommer rulla in sakta men säkert nu tack vare praktiken. Och om jag har räknat ut allting rätt.. (har endast gjort en översiktlig uträkning) kan jag börja med körkortet i slutet på hösten/början på vintern!! Jag som har gått och tänkt på det i över ett år! Äntligen kan jag förhoppningsvis sätta igång med det. Har lite planer till nyårsafton och min födelsedag också.. men det kan vi tala tystare om fram tills det blir mer bestämt :) Ska bestämma mig vad jag vill göra och planera det lite till bara.. nej nog om det där! Ska inte avslöja allt för mycket. Hoppas fortfarande på att få ett riktigt jobb och att få flytta i vår! :)


Första dagen avklarad och ruggigt trött

Är så (ursäkta mitt språk) in i helvete trött just nu. Ögonen svider, hänger och min hjärna är helt jag vet inte vad! Men känslan är rätt så skön ändå med tanke på att jag bara igår var trött för att jag sover för mycket och inte gör mycket alls på dagarna. Den här dagen har varit full håll i gång all day long. Vaknade före klockan ringde (ca 06:45) och nervositeten kom tillbaka direkt! Nästan värre än på kvällen till och med. Gjorde mig i ordning och pinade i mig lite fil. Mådde frukstansvärt illa dels beroende på nervositeten som gick över i stress, men även för att det var så pass tidigt. Skönt att man får frukost där i alla fall :) Som tur var valde Tomas att gå upp samtidigt som mig eftersom han skulle iväg och jobba lite han med. Det lugnade ner mig en del faktiskt. Fick världens kram innan vi skildes åt och ett lycka till. Tack, det hjälpte verkligen! Du vet då alltid vad du ska göra när jag mår sådär. 

När jag väl kom dit kändes det okej. Lite nervöst, men helt okej. Började prata lite med dem och så satt vi tillsammans vid frukostbordet vilket var ganska mysigt :) Ingen direkt pinsam stämmning mellan mig och min kontaktperson heller. Vi sade inte mycket till varandra, men barnen gjorde mycket att det kändes lättare eftersom de behöver hjälp och upptäcker hela tiden något intressantare än vad som egentligen ska göras. Det blev ju lite fritt på vad jag fick göra. Har mest lekt med barnen idag och jag fick mig en liten skara fans, hahaha! Dagen har gått oerhört fort. Alltid något att göra samtidigt som det är fasta rutiner. Just som jag ville ha det. Måste lära mig att hitta lite mer bara..  Personalen är väldigt trevliga och hjälpsamma. Det är tur att alla uppskattar att jag är där och hjälper till, även om jag inte träffar på alla i personalen sådär jättemycket :) Vissa mer än andra helt enkelt.

För att förklara min känsla nu så är jag trött, stolt och riktigt nöjd över att jag klarade den här dagen! Nu blir det fler dagar framöver som förhoppningsvis kommer kännas lika bra :)  


       

Måste lägga upp lite bilder också sen jag och syster var upp till Galgberget i måndags :) Blev lite nostalgi-eftermiddag. Vi växte ju faktiskt upp där så vi har sjukt mycket minnen därifrån <3
En bild på Felix också bara för han kan ligga på rygg under lång tid! Och så jag då förstås.

Tisdagkväll och nervositeten blir allt större

Jag har inte skrivit här på ett tag så nu tar jag tag i det här igen. Det har varit ganska stillastående för mig en period. Hela veckan har jag varit sjuk vilket har gjort att jag suttit inne mest. Får lite ångest när solen kikar fram och inte ett moln syns till.. åkte ner på stan en sväng med Tomas och träffade Ava, Edden och Mirre i söndags bara. Skönt att få komma ut i sociala livet igen, men på en gång ska man väl känna sig hängig och deppig av olika anledningar. Den här veckan har varit rätt seg och konstig kan man säga. Inte är det kul att vara sjuk!

Nu börjar jag dock äntligen känna mig mycket friskare. Lite hosta och nästäppa skadar inte, men huvudet kan ju bli lite snurrigt ibland. Har även min trevliga vecka mitt i månaden. Om ni förstår vad jag menar vill säga.

Så lustigt hur allting kan bli egentligen. Jag hade mailat innan helgen till några förskolor bara för att. Ja, vem vet. Kanske skulle det vara kul? Men ingen hörde av sig och jag gav upp hoppet om det. Kom och tänka på inatt att BR skulle ha ledigt fr.o.m v.39 om jag inte mindes fel så jag gick upp i hyfsat bra tid. Hann duscha, äta frukost och sminka mig i lugn och ro för att sedan gå jag upp mot bussen. Jag satte mig på bänken och njöt av solen som värmde mig. Kände mig riktigt glad och motiverad, nu banne mig skulle jag få en plats! Jag hade väl suttit på bänken i två minuter så ringer mobilen. Privat nummer? What? Jag svarade ändå och då var det en av förskolorna (eller dagisen) som ringde och var intresserad av mig! Jag fick komma dit på en gång och prata med dem så jag började småspringa av nervositet och glädje hemåt först för att berätta för mor och syster. Ringde bästa och berättade i iver om min glada nyhet och sedan traskade jag vidare mot dagiset. Det verkar helt okej, bara att leka med barnen och se till att jag finns där och hjälper till där jag behövs! Men är riktigt nervös nu. Kvällen innan första dagen. Hoppas att det går bra! Får fan inte bli som med det andra stället för det kändes ju helt fel! Barn är en annan sak också. Börjar klockan 08:00 - frukost där. Äter nog hemma också, men får vara med där ändå. Nu har jag ju en plats så nu ska jag banne mig satsa på det här! Behöver erfarenhet och pengar, precis som alla andra i min situation. Jag antar att man får bita ihop och göra det bästa av allt! Nu får jag något att göra på dagarna, pengar och erfarenhet! :) Hoppas jag kommer trivas. Ååååhh, nervös!

Wish me good luck!

Tankar som snurrar

Känner mig oerhört sentimental vissa perioder och jag tror att jag börjar hamna i en sådan nu. Ibland vill jag allt på en gång, precis nu, medan andra gånger... känner jag mig så fruktansvärt vilse eller vad man ska säga. Jag sitter här i samma båt precis som många andra nyblivna vuxna. Ibland får jag för mig att man måste gå någon vuxenutbildning eller något liknande för att förstå vad som händer nu och vad jag måste göra. Vill ha något att gå efter, riktlinjer, vägar, vadsomhelst! Vill gärna be någon bestämma åt mig vad som ska hända i mitt liv, men det är just det ingen kan. Det är bara jag som bestämmer det. Älskar det där uttrycket jag lärde mig i skolan.. hur gick det nu? "Frihet - val - ångest". Vi har friheten att välja och valen ger oss ångest. Beslutsångest som det så fint heter. Jag sitter ändå nu eller står och trampar på samma ställe. Vill så gärna att det ska hända något. Fast vad är det jag vill som ska hända? Det vet jag inte, herregud, inte ens det vet jag. Det räcker med att sommaren har varit en berg och dalbana för mig som sagt. Nu är hösten igång. Många har precis börjat första året på gymnasiet. Andra har börjat första klass på grundskolan. Men det jag blir mest deprimerad över är att det är MÅNGA som börjar sista året på gymnasiet nu. Det är deras tur nu. De har det roliga kvar,  men så fort det är över hamnar de i samma båt som oss andra. Friheten att välja vilken väg de ska ta i sina liv. Jag vill göra så mycket, men ändå så lite. Och jag vågar inte lämna allt jag har skapat här. Jag är rädd för det nya. Det okända som jag inte vet något om. Jag är rädd för hur människor kommer förändras. Om människor runtomkring kommer glömma och släppa taget eller om de håller fast vid det som en gång var deras liv. Kanske så glömmer jag. Men jag vill inte, jag vågar inte glömma. Tiden som jag en gång hade, tiden som en gång varit. Det som skapat det jag är och har just nu...

Nej jag måste sluta skriva. Det här blir alldeles för sentimentalt för mig. Jag glömmer då aldrig att friheten att välja ger ångest.

Frihet - val - ångest
.
Från börjar förstod jag vad hon menade när hon sade det, men aldrig att jag skulle känna så starkt över det. Det
beskriver en känsla som jag liksom många andra upplever dagligen.


Det blir en dag i Borlänge

Efter gårdagens möte med min handläggare på UPC blev jag ganska tankspridd. Skulle en matvarubutik verkligen vara något för mig? Visst, erfarenhet får jag väl men frågar är ju om det blir så roligt i längden. Tänkte på det här i natt när jag inte kunde sova riktigt. Tanken slog mig då att jag borde söka till butiker som har med mina intressen att göra! Rätt logiskt egentligen att jag borde göra så, men det är ju inte så himla enkelt alla gånger. Man tänker inte i rätt banor jämt. Jag ringde till Tiimari, men nejdå de tog inte ens emot praktikanter. Då ringde jag till Lagerhaus och jag fick ett konstigt svar. Fattade inte för så har det inte varit på något av de andra ställena jag pratat med. Jag måste lämna in ett personligt brev för att söka praktikplats där. Det är ändå en butik som jag tycker verkar rolig eftersom det finns så mycket roliga produkter där och det kommer även in en stor blandning av människor dit in. Kände att jag borde satsa på det här då eftersom det är en butik med saker jag har intresse över. Vi får se vad de säger. Det enda jag kan göra nu är att lämna in den och hoppas på att de hör av sig. Annars tänker jag ringa dit och tjata lite. Vägrar vänta på svar i flera veckor när det handlar om en praktikplats bara. Jag ska ju inte bli anställd precis och de slipper ju betala ut någon lön till mig.

Väntar nu på att gå till bussen som går 14:40. Dags att fylla på mitt busskort, wiiie! Har inte haft busskort på hundra år känns det som! Anyways. Ska möta Miranda på stan och följa med henne till arbetsförmedlingen, sedan bär det av till Borlänge för att lämna "ansökan" och fika med en kompis som i alla fall jag inte träffat på jättelänge. Ska bli mysigt :)


Kände för det bara

Tänkte skriva lite här bara. Kände liksom för det. Bara sådär. Ser på Johan Glans och njuter av att solen strömmar in genom fönstret på mig. På ett sätt vill jag inte att det ska bli höst, men ändå ser jag fram emot den. Älskar alla färger som finns och hur solen lägger sig över Falun. Falun är faktiskt en väldigt fin stad när man tänker på det. Jag har tänkt  på det några gånger i alla fall. När vädret är som bäst är min lilla hemstad som vackrast! Snart kommer vi ju kunna se hur löven sakta men säkert ändrar färg, medan de faller ned mot marken. Kvällarna är redan kyligare också. Faktiskt riktigt mysigt! Det får mig att längta till vad som kommer i framtiden och vad jag vill göra snart, snart, snart!

Nu ska jag träffa Miranda på Hemköp!  

Trött som bara den

Är hemma nu i det välbekanta vardagsrummet jag alltid sitter i när jag är vid datorn. Gör alltid det på kvällarna innan jag lägger mig och herre min skapare vad jag är trött! Har varit hos bästavän Miranda med Tomas mot kvällen. Var ju tvungen att träffa henne nu på hennes dag! Hela 19 år, välkommen snygging till den onödigaste åldern ever ;)

Strökollar lite på 2½ män, love it. Bör gå mot mitt badrum (det är så långt dit ju, typ 5 kliv bort) och borsta tänderna. De har blivit inkletade i allt för mycket skit idag. Popcorn, mat, choklad.. you name it. Ska inte prata om i lördags och igår! Det är ju Mirres dag idag, men hon hade lite förfest i lördags! Trevligt, trevligt det även om det blev lite smått kaotiskt då och då och att man störde sig på vissa. Så är det väl alltid I suppose :) Det blev vidare mot krogen efter att i alla fall jag. Tomas och Edden hjälpte till att städa undan alla burkar och glasflaskor. Nog måste Miranda ha blivit rik efter helgens bravader för det blev en och annan fet soppåse. Resten av bunten som var där tog bussen och vi som var kvar fick skjuts av Tomas syster, mycket vänligt anser jag! Det blev dans och småprat hela natten lång men dock saknade jag resten av mina flickor på Etage! Tomt på dansgolvet utan er haha <3 Tack för lyckad kväll ändå alla som var med! Söndagen blev nog den segaste ever. Har aldrig känt mig så trött och slut dagen efter. Det fick bli att dela på en familjepizza med bästa som sov över. Riktigt god var den!

Nog om helgen, nu blir det ny vecka och nya tag! Let's say hello to the real life igen efter en härlig helg!
Blir nog snart att börja spara ihop pengar (har fått en hel del som sagt och får behålla allt för kära mor!) och börja med körkortet snart! Hoppas på att det redan blir i höst, men man vet ju aldrig som sagt. Vi får se vad framtiden har att erbjudaGRATTIS BÄSTAVÄN! <3

RSS 2.0