Ännu en helg är över

Ja, då har denna helg snart tagit slut. Än är det några timmar kvar då det fortfarande är söndag mitt på dagen! Det är fint väder också så jag funderar på att sätta mig ute på balkongen och läsa lite... Om magen tillåter. Det var meningen att jag skulle följa med Tomas och storhandla, men då satte magen igång och började spöka. Valde att stanna hemma då. Jag som trodde jag kunde slippa magont idag! Det räcker med helgens bravader och framförallt gårdagen. Det blev väl lite för mycket av det goda i fredags kan man säga, när jag och några av mina vänner skulle ut på Etage och se Petter. Kvällen slutade med att jag inte följde med in, utan åkte hem. Fick ta konsekvenserna för det dagen efter, hua mig. Jag var då inte ensam om det haha, min kära sambo mådde nog lika bra som jag. Menmen, vad ska man säga? Gjort är gjort och går inte att ändra på! Resten av veckan var rolig. Såg på Sex and the City - the movie hos Angelica i början av veckan och i torsdags gick vi tjejer på premiären av Sex and the City 2. Den var ju helt fabulous! Riktigt kul, man blir alltid så glad av de filmerna och hela serien. Man lär sig så mycket nytt och blir helt beroende av den - I just love it!

 

Tanken idag var att vi tjejer skulle spela minigolf och umgås, men nu blev det inte så. Nu ska vi visst ses vid Bojsen Beach, både killar och tjejer. Får se hur jag mår om en stund, annars stannar jag nog hemma idag. Nu ska jag njuta av lite härlig musik och kanske vila eller läsa en stund :) 

--

Just det! Grattis mamma på mors dag! <3


This innocence is brilliant

Lyssnar på Avril Lavigne vilket var hundra år sedan. Har hittat en låt som jag aldrig har hört förrut också. Den är underbar! Texten, musiken, pianot, känslan... allt! Tänkte lägga in texten här så kanske ni förstår.

Avril Lavigne - Innocence

Waking up I see that everything is OK
The first time in my life and now it's so great
Slowing down I look around and I am so amazed
I think about the little things that make life great

I wouldn't change a thing about it
This is the best feeling


[Chorus]
This innocence is brilliant
I hope that it will stay
This moment is perfect
Please don't go away
I need you now
And I'll hold on to it
Don't you let it pass you by

I found a place so safe, not a single tear
The first time in my life and now it's so clear
Feel calm, I belong, I'm so happy here
It's so strong and now I let myself be sincere

I wouldn't change a thing about it
This is the best feeling

[Chorus]

It's a state of bliss, you think you're dreaming
It's the happiness inside that you're feeling
It's so beautiful it makes you wanna cry

It's a state of bliss, you think you're dreaming
It's the happiness inside that you're feeling
It's so beautiful it makes you wanna cry

It's so beautiful it makes you wanna cry
This innocence is brilliant
Makes you wanna cry
This innocence is brilliance
Please don't go away
Cause I need you now
And I'll hold on to it
Don't you let it pass you by


[Chorus]

--

 

It's the happiness inside that you're feeling
It's so beautiful it makes you wanna cry











Drömmar, adressändring, framtiden och sånt

Satt i förmiddags och kikade runt på lite olika hemsidor om massageutbildningar. Hittar en massa förslag på ställen runt om i Sverige. Prisskillnaderna var enorma! Jag vet bara inte vart jag vill plugga och hur jag någonsin ska få råd med en sådan utbildning. Vill utbilda mig till antingen till diplomerad massör eller certifierad massageterapeut. Jag vet egentligen inte om det är just det jag vill syssla med, men det är något jag tycker är roligt! Det är väl det man ska satsa på också?

Jag har fyllt i lite blanketter som blivit hemskickade idag också. De ska vidare till Adressändring och till Skatteverket. Det känns helt underbart att ha fått det här gjort nu. Väntar på att min handläggare ska kontakta oss bara. Faktiskt är det som en klump som har lossnat från mitt hjärta nu när jag äntligen kan säga att jag är sambo på riktigt. Det är underbart.. men skrämmande. Jag vet att vi har bott under samma tak i ca 4-5 månader redan och vi har gjort allt som sambos gör ihop. Tvättar, diskar, städar, tjafsar om sysslorna och ja, ni vet. Det som var bra då var att vi hade en varsin ekonomi. Varsin av allt. Nu måste allt sökas och göras ihop. Allt blir gemensamt. Jag tror det kommer fungera, det blir bra.. MEN - det kommer bli tufft. Vi måste kämpa. Vill vi få det här att fungera så m å s t e vi kämpa för det här. Jag vill inget hellre, men rädslan finns. Om man ska ta fram det positiva tankarna; vi har klarat oss tillsammans i snart fyra år, FYRA ÅR! Det har gått upp och ner. Vi har kämpat, men vi har klarat det tillsammans. 

Så jag hoppas att det här stora steget - att bo tillsammans på riktigt - får oss att vilja kämpa ännu mer. Vill bara säga

... att jag älskar dig.

Jag hatar telefoner och kundtjänster

Är det någon som tycker arbetsförmedlingen är bra? Eller att deras kundtjänst är superbra att ringa till om man inte orkar åka ner på stan och prata personligen med dem?

Man kommer ju inte ens fram. Samtalen kopplas bort när jag blivit ställd i kö och när jag ringer upp igen hamnar jag ännu längre bak i kön. Och sen dör det. Arbetsförmedingen my ass.. De är kassa på service!

Spöktimmen

Klockan är prick tolv vilket många säger är spöktimmen! Vadå, ska alla spöken komma och skrämma en nu eller? Haha. Jag vill se det innan jag tror det. Egentligen - vilken dag är det när klockan är prick 00:00? Det är ju en ny dag efter tolv... och minuten innan är det samma dag som nu. Precis i stunden när klockan är tolv för en minut, vad är det för dag? Haha onödigt att diskutera, men det är något som jag funderat lite på bara.

Jaa.. vad kan jag berätta såhär dags då? Jag är ensam ännu en gång i lägenheten. Tomas och hans kompis har åkt till Lund för att hämta någon bil åt en jobbarkompis.. men det visade sig att den var för tung så de fick inte ha den på vagnen. Haha så det kan gå. Några mils resande i onödan. Kan ju vara en kul grej sådär på en lördag också! Jag själv gjorde i ordning lite filmkväll all by myself. Såg på PS I love you som jag älskar! Tände massa ljus, gjorde i ordning popcorn och hade kvar godis sen igår. Katten ville t.o.m vara med en stund och gosa. Och leka. Haha min lilla Simba :) Det blev några skvättar med tårar som rann ner för mina leende kinder. Det beskriver filmen ganska bra tycker jag!



Under dagen har jag slitit som ett djur för att få lägenheten ren och fin. Kände mig riktigt snäll och duktig. Såg förjävligt ut här innan. Hår på golvet, kattlådan började lukta, dammtussar - och för att inte prata om mattorna och hyllorna! Usch! Disktrasan blev svart flera gånger. Brr, får rysningar så äckligt det var. Fastnade på händerna och blää. Nej, men det är rent och fint nu i alla fall. Höll på och småplocka, dammsög och skurade från ca 13:00 till 18:15. DÅ blev jag klar. Gjorde i ordning lite mat åt mig själv och åt ute på balkongen idag för första gången också. Rätt så mysigt när solen skiner som mest. Självklart måste jag ju ha med mig boken - läser ju igenom hela Harry Potterserien nu. Har kommit till den fjärde än så länge! Funderar på att sova, men vill inte.. måste ringa AF senast imorgon också. Inte så kul, men som sagt - det måste göras. Miranda kommer hem från Norge morgon också så vi får se när hon är hemma. Hon hör nog av sig :) Har inte träffat henne sen i.. torsdags!

Loveli saturday morning

Det lördag och jag kom upp senare än jag tänkte. Egentligen ganska skönt måste jag erkänna. Vaknade faktiskt tidigare av mig själv idag först. Vaknade med ett ryck av att jag hade så ooont i magen. Ingen aning om varför. Tur att min vetekudde finns. Man mår så mycket bättre när man sovit med den. Jag älskar den, hihi <3

Tror ni inte att det blev helt ändrade planer igår. Inte helt ändrade, men nästan. Jag tänkte ju åka till AF och säga vad jag sökt o.s.v? Det hann jag då icke. Direkt efter jag duschat ringer telefonen. Det var från Lidl de ringde och för er som inte vet har jag sökt sommarjobb där för någon vecka sedan. Jag var uppbokad på intervju klockan 15:00! I pissregnet, utan paraply och en krycka lunkade jag iväg till bussen i all hast.. Trodde jag glömde låsa dörren också så det var det enda jag tänkte på när jag satt på bussarna mot Bojsenburg. Fick ju lov att gå från Willys Svalan till Lidl också. Mina skor var dränkta när jag var där, men som tur var lyckades smink och frisyr hålla sig någorlunda. Fjäskade lite med att ta med betyg, omdömen, intyg och sådär :) Det gick bra där i alla fall. Berättade lite kort om hur jag är, vad jag vill och vad jag gjort och så berättade hon som intervjuade lite också om sig själv och företaget. Vips så var det klart! De ska höra av sig nästa vecka oavsett om jag får jobbet eller ej. De ska anställa 3 stycken så HOPPASHOPPAS! Regnet blev ännu värre efter det. Jag försökte ta mig till mamma så snabbt som möjligt, men klart man blev ännu blötare. Kul!



Blev i alla fall glad när jag fick komma in. Var hos mamma och syster ett tag. Gjorde inte så mycket. Pratade, drack oboy, och hon färgade håret. Sedan åkte jag och syster hem till oss för att se på film (Släkten är värst) och proppa i oss massa godis. Alltid mysigt med sådana dagar :) Nu.. håller jag alla tummar och tår på bra nyheter nästa vecka. Om jag får det börjar jag veckan efter med lite introduktion. Idag eller senast imorgon måste jag ringa till AF's kundtjänst. Annars skriver de ut mig. Åååh, vad de är mycket till hjälp när de sätter senaste dagen på en HELG! Vad jag blir GLAD! Aja. Det ska nog gå bra ändå. Har jag pratat i telefon med viktiga personer i veckan ska det gå på helgen också. Måste ju göras! Nu ska jag äta frukost, läsa lite och gosa med katten tänkte jag! :)

Snart iväg till mamma

Ska strax hoppa in i duschen om ni ville veta. Göra mig i ordning och åka till arbetsförmedingen först och främst.. Måste göra uppföljning hela tiden om hur det går med mitt arbetssökande. Jo, jag söker - men inte fasiken får jag något! Hjälp mig då, ni som ska vara till så stor nytta för oss arbetslösa. Arbetsförmedingen my ass. Tar bara upp onödig tid utav mitt liv. Haha.

Nåväl. Efter arbetsförmedlingen ska jag åka hem till mamma och syster. Måste vara lite social ju. Tomas är på jobbet och jag har inget för mig idag ändå. Jag vill bara berätta det jag var så lycklig över. Den 21 maj är jag helt och hållet inskriven på Tomas adress. Det kommer bli VÅR adress - på RIKTIG! Äntligen tog jag tag i det där. Vet inte vad jag förväntade mig för svar av min handläggare, men bra blev det då jag fick veta att det går att söka pengar ändå sen. Jag kommer få egen skylt och allt (A) måste fixa livförsäkring på mig själv bara.. Gud, vad vuxet. Försäkringar och grejer. Nej nu får det vara nog. Ska inte mögla här mer utan bege mig bort härifrån!


Det kan inte bli bättre än såhär

Nu ska jag lova mig själv att njuta av livet varenda sekund även fast det är jobbigt och tråkigt ibland. Det är inte ofta jag blir så glad och lycklig att jag gråter, men imorse blev jag det. Kunde inte få ett bättre svar av min handläggare. Så fort jag lade på luren började tårarna rinna och mitt leende var upp i ögonen över mig! Ett riktigt true hallelujah-moment. Jag hoppas och tror på att livet för mig åt rätt håll trots allt... 

En härlig dag, en lite jobbigare kväll

Idag gick jag upp vid halvtio. Solen strålade in och värmde när jag vaknade. Helt underbart, förrutom att jag var ensam. Det bästa som finns är att vakna till att solen strömmar in i sovrummet. Idag var en sådan dag. Jag plockade fram frukost åt mig själv, läste i Harry Potter och den flammande bägaren som jag fått låna av Angelica. Självklart missade jag inte dagens avsnitt av Våra Bästa År. H e r r e g u d vad den serien är jobbig att följa, men man blir så beroende! Man måste ju veta vad som kommer hända. Får inte missa imorgon haha. Sjukt spännande. På eftermiddagen åkte jag ner på stan för att bli sminkad av Sofia som praktiserar på Makeup Store :) Gratis sminkning är inte helt fel och fin&fräsch blev jag. Sminkad, klar och redo att pallra mig till socialförvaltningen. Där gick det bra, behövde bara prata med den snälla tanten i luckan! Imorgon däremot måste jag fylla på min mobil och RINGA till växeln för att få tag på min handläggare. Hatar att ringa massa folk på viktiga ställen. Usch. Hoppas det går bra ändå, behöver prata med henne om en sak. Glad att jag tog tag i det köpte jag mig lite nytt smink. En riktig concealer och rouge! Nu kommer det genast bli roligare att sminka sig om mornarna.

Imorgon tänkte jag göra nytta. Gå upp supertidigt och vakna till liv, duscha, fylla på telefonen, läsa en stund och njuta av frukosten. Efter det ringa ett samtal.. och hoppas på att jag får det svar jag vill ha. Jag ska skicka iväg några ansökningar också. Har hittat lite småjobb idag som kanske passar. På eftermiddagen ska jag träffa Miranda och gå till arbetsförmedlingen. Jag ska ta mig i kragen och ringa till åtminstone 2 ställen tror jag. Vi får se. Jag får bara sådan ångest och inte vet jag varför. Det känns ju mycket bättre när man väl tagit tag i saker, men efter det kommer man på hur mycket bättre jag kunde gjort ifrån mig. Vad jag kunde gjort och sagt istället. Jag vet att jag alltid försöker tänka på att det som är gjort är gjort. Går inte att ändra på. Man ska vara glad att en sak ur listan blev struken, men då ska hjärnan börja spöka och spela spratt för mig. Jag ska göra det bästa av mitt liv. Det måste inte gå snabbt. Det går i min takt, min egen takt. Det jag ska se till är att mitt liv och jag själv går åt det håll som jag vill.

Som sagt.. hjärnan spelar spratt på mig ibland. Jag är inte ensam om det. Kolla noga får ni se!




Söndag

Det var minst sagt LÄNGESEDAN jag uppdaterade här nu. Datorn har varit trasig ett tag så det är en av anledningarna. Nu när den äntligen fungerar har jag helt enkelt inte orkat. Det känns som att lite för mycket har hänt. Hänt och hänt.. jag vet bara inte vilket jag ska berätta om.

Valborg kan jag ju börja med lite kort. Jag och resten av ligan var hos Angelica i år igen för att fira med grillning, spel, skratt, stim&stoj och allt vet vad :) Hade riktigt roligt i alla fall. Stannade till sent på natten och nattliga samtal vet ju de flesta hur de brukar sluta.. väldigt djupa och detaljerade. Och en hel del asgarv åt den ena spontana kommentaren efter den andra! What a night, what a night. Miranda sov över hos mig och Tomas. Hon fick ligga på soffan som en gång varit hennes. Somnade mitt i gryningen kanske.. runt sextiden skulle jag tro! Här kommer lite bilder i alla fall :)

    

      
 
      

     

--

I onsdags råkade jag ut för en liten olycka.. gympapass på friskis slutade i att jag mitt i allt vred knät. Fick hjälp hem av en snäll man som var på plats. Torsdagen spenderades på sjukhuset i ca 7 timmar. Inget brutet, bara de mjuka delarna som fått sig en rejäl smäll. Jag kommer hoppa på kryckor ett tag, ha bandage och äta tabletter. Kul . Jag kommer dö de här veckorna utan att få röra på mig! Menmen, en olycka händer lätt.

--

Igår var jag på födelsedagsfest för Ava som fyllde hela 20 år! Välkommen till min värld och till systembolaget ;) hehe. Det var mycket prat, skratt MASSA gott godis (haha hon måste veta exakt vad jag älskar!), tårta och musik. Tråkigt nog kunde jag inte följa med på krogen. Vägrar sitta helt still en kväll, kan ju fan inte dansa med kryckorna heller. Gud, vilken kul syn det hade varit! Hahaha. Tror Ava blev mycket glad över presenten också. Köpte nämligen ett presentkort på ett liknande spa i stan :) Vilken tjej i världen älskar inte sådant? Tack för en rolig kväll i alla fall och grattis igen! <3

Hmm.. vet inte vad mer jag har att berätta för denna gång. Ska nog skutta till soffan och se på lite tv och äta mina mandelbiskvier Tomas nyss köpt åt mig :) 


RSS 2.0