Andra dagen på praktiken

Ja, som sagt. Idag är det dag 2 på BR Leksaker och jag trivs redan ganska så bra. Dels med personalen och även med uppgifterna. Inte alltid de roligaste, men tack vare att det är trevlig och hjälpsam personal där + att varorna är oerhört roliga, blir det hela mycket bättre! Nästa vecka ska jag även få lära mig kassan och vara med och skylta inför halloween - pirrigt! Kan knappt fatta också att det är lite över ett år sedan jag hade praktik på förskolan... Har haft funderingar länge på att åka dit och hälsa på, men samtidigt känns det så dumt. Vad ska man prata om? Har hunnit hända en del på ett år liksom. Kommer barnen ihåg mig? Det är ju de yngsta som är kvar nu, resten har börjat i riktig förskoleklass. Tror de skulle bli superglada ändå om jag kom tillbaka! Fick så mycket positiv feedback så det finns inte från dem :) Saknar dem allihopa! Nu börjar ju mina funderingar bli starkare och starkare... vill först jobba så mycket som möjligt för att spara pengar, gå klart massörutbildningen och ta körkort. Sen börja plugga vidare till förskolelärare! Tack vare att jag började praktiken där förra året öppnade det upp mina ögon något otroligt och vad gör inte då den här praktikplatsen med fullt av leksaker, barn och föräldrar m.fl där inne? Blir så lycklig varje gång jag ser alla ivriga små barn stå vid kassan med en leksak, betala och skyndaskyndaskynda med att öppna upp den och prova! Blir alldeles varm i hjärtat utav det haha :) Tycker nästan det säger allt till vad jag ska göra i framtiden. Kanske inte hela mitt liv... men i framtiden! Tänkte tjäna pengar först och bli klar med lite saker som sagt ;)

Vad tycker ni? Ska jag satsa på förskolelärarutbildning snart?

Marknadsföring på Facebook

Jag har precis uppdaterat min status på facebook. De flesta av er vet ju att jag håller på att utbilda mig till diplomerad massör så jag behöver ju lite hjälp med praktiken så jag kan bli superduktig! Skrev om det i alla fall och är nu riktigt nyfiken på om det är någon som kommer höra av sig. Ska ju självklart sprida vidare på annat sätt också genom kompisar och föräldrar o.s.v. Det är många i min massageklass som har gjort såhär och fått bra resultat och då tänkte jag - why not? - det är värt en chans. Hoppas på att någon vill boka tid hos mig nu, känner mig jättenyfiken haha ;)

Det här gick ju åt skogen

Jahapp, då var arbetsdagen avklarad på Piacetto och antagligen den enda då jag inte får komma tillbaka på resten av provdagarna. Mycket skumt anser jag. Nåväl, får väl påminna dem att jag vill ha lön för det här passet. Ska tillbaka snart igen bara för att lämna lite uppgifter. Mycket stod i mitt cv, men har mina misstankar om att de ej har läst det ens... Aja. En erfarenhet rikare åtminstone. Nu vet jag ungefär vad det är för jobb jag INTE ska söka. Första intrycket kan förstöra ganska mycket tyvärr. Hur människor är mot en på en ny plats har väääldigt stor betydelse för både mig och andra. Har märkt hur stor betydelse det har för mig faktiskt. Och det är en enormt stor betydelse för mig beroende på hur människor är mot mig på nya ställen. Nej, vet ni vad - nu ska jag fokusera på min praktikplats på BR Leksaker istället. Denna vecka kommer jag inte hinna börja förmodligen, även om tanken var den från början innan provjobbet. Är ganska säker på att jag kommer trivas där mycket bättre då personalen redan har varit hur snälla och trevliga som helst mot mig. Jag försöker inte alls göra dålig reklam för andra ställen och så - det enda jag gör nu är att berätta om mina upplevelser och hur jag har tolkat de olika ställena. Bara så ni vet det och inte börjar anklaga mig eller något sådant ;)

Morgondagen är jag alltså ledig så den kommer bestå av massageplugg. Har ej pluggat något alls sedan vi avslutade första helgen, pinsamt nog. Kanske är jag lite för självsäker och tror att jag redan vet allt? Ganska skön känsla egentligen. Det är inte ofta jag känner så! Jag vet ju vad jag sysslar med när det gäller massagen, men som sagt så tror jag att mitt självförtroende är lite för högt när det gäller det för tillfället hehe. Som sagt - plugg imorgon för första gången på över ett års tid. Ser jag faktiskt fram emot! (Y)

Rise and shine

Har nyss vaknat.. eller för en halvtimme sedan. Är fortfarande sjukt trött. Ingen aning hur det här kommer sluta ikväll alltså. Lutar åt att det blir SingStar-Party hos en vännina som jag var hos igår! Riktigt mysigt var det igår kväll och vilken fredagsmiddag vi gjorde. Köttbullar och makaroner med äppeljuice, mums! I alla fall så såg vi på Idol, drack mousserande rosévin, åt ballerinakakor och skratt och prat i massor. Älskar sådana kvällar när man inte gör något speciellt. Bara umgås, träffar de man inte sett på länge. Då blir det mycket att ta igen. Så skönt att få komma hem också - sådär sent på kvällen när jag blivit så sömnig att jag blir kramsjuk - och bara få krypa ner i sängen och kura ihop mig och värma mig bredvid min älskade sambo.

Det blir ett snabbt inlägg det här. Ska ner på stan om ett tag och träffa några vänner så vi kan gå ihop och rösta för första gånger i våra liv typ. Åtminstone till riksdagen. Vet inte om jag ska berätta här vad jag ska rösta på, men det lutar åt det Rödgröna ;) En glad nyhet också som fixades igår - jag ska nämligen provjobba på Café Piacetto i stan från måndag - torsdag nästa vecka! Vettefan om han ens läst mitt cv, men huvudsaken är att jag visat upp mig och mitt intresse för att jobba. Efter torsdag får vi se. Antingen heltid eller deltid! Eller kanske inget alls, men det tror jag ändå inte. Så det börjar gå bra nu! Det rullar på. Praktiken är det enda som får skjutas upp, men jobb är som sagt mycket viktigare. Det här gör ju (om jag får behålla jobbet då) att jag kan betala av större delar av min massörutbildning med lönen sen + att jag får ta elevpris på mina kunder. Hoppas, hoppas, hoppas att det går bra nästa vecka! Har hunnit bli lite pirrig bara och tankspridd.. men det här är bra för mig. En nyttig erfarenhet och en STOR, STOOOR chans till att äntligen få tjäna egna pengar!

Wish me good luck!

Helgen som varit och planer för framtiden..

Klockan är nu.. 14:22 och jag är jättetrött. Det går knappt att hålla ögonen öppna. Nästan farligt att vara såhär trött, haha! Fast jag har ju varit uppe sedan 02:50 imorse så jag anser mig ha all rätt i världen till att vara trött :) Cyklade hemifrån ca 04:00 (!) för att åka från tågstationen tjugo över och jobba i Avesta från 06:00. Somnade nästan i bilen flera gånger. Uscha mig för att vara uppe vid den tiden. I alla fall så gick det hyfsat snabbt denna gång och vi fick t.o.m frukost! Tydligen har vi fått förra årets informationspapper om vad vi ska få på plats. Egentligen ska vi inte få någon frukost alls detta år, men Ö&B i Avesta var snälla och bjöd på smörgås, pålägg och kaffe eller läsk. Höll på att dö ett antal gånger av världens magknip (det är den tiden på månaden nu också, dumt nog), men panodil och tanken på att snart åka hem gjorde att jag överlevde. Man får helt enkelt stå ut en vecka i månaden som kvinna med oändligt lidanade. En kul sak att berätta har jag - på måndag nästa vecka börjar jag min praktik på.... (trumvirvel)... BR Leksaker! Min kontaktperson/chef verkar hur gullig och snäll som helst. Kommer nog få en riktigt kul och lärorik tid i deras butik :)

Justja, min massörutbildning har ju satt igång nu! Det roliga är att samma dag den började kom min älskade sambo hem från Göteborg! Mitt i natten hörde jag att dörren ringde, men fattade inte vad det var och blev livrädd. Vem i hela h-vete plingar på dörren vid den tiden liksom och dessutom har tagit sig in i trapphuset?! Tanken slog mig en minut senare att det kunde vara Tomas.. och mycket riktigt. Telefonen ringde och där stod han i dörröppningen. Gissa om jag blev glad :) Nyvaken och yr, men glad och nästan nykär borrade jag mig in i hans famn så fort han släppt väskorna! 

Tillbaka till utbildningen - har hamnat i en skön klass med roliga människor som alla vill samma sak! Efter en hel helg (och då menar jag heeel helg, 09:00-18:00 varje dag) så lär man känna en del ganska bra och har redan börjat känna mig lite hemma där :) Ganska mysigt att alla kan luffa runt i myskläder utan att någon bryr sig. Hoppas på att få in mer pengar så jag kan få chansen att stanna till i maj och bli terapeut istället för "bara" massör! Nästa tillfälle är om två veckor då vi börjar med prov, så bara att sätta igång och plugga i veckorna nu. Kul att använda hjärnan igen! Det enda som gör mig bekymrad är pengarna, men det kommer lösa sig med tiden är jag helt säker på. Får ta betalt av kunder samt att jag säkert kommer få ännu mer jobb framöver.

Nöjd och glad idag!

Det var ett tag sedan jag skrev. Nästan två veckor sedan! Har blivit väldigt dålig på att uppdatera här, men orkar aldrig ta mig tid. Förra helgen hade jag faktiskt inte tid på riktigt - delade ut reklam för SDR då. Fyfan, ALDRIG MER säger jag. Så ont i kroppen jag fick och så mycket slit för inga pengar alls.. Nejdu tack! Har annat för mig snart så de får göra sin skitgöra själva ;) Tänkte passa på nu att blogga lite när jag sitter och känner mig glad och nöjd över mig själv :) de här veckorna som gått har varit ganska omtumlande för mig. Jag vet att det finns värre situationer, men man måste få känna efter hur man egentligen mår ibland och försöka ta tag i sig själv. Det har verkligen varit behövligt det här. Har börjat inse vad som är viktigt för just mig och hur jag måste tänka för att motivera mig själv. Gå på magkänsla, släpp kontrollen och bara låt det bli som det blir. Det är då allt går som bäst. Jag börjar må bra nu och bli glad igen! En längre tid har mitt humör liksom åkt på vågor, både höga och låga.. och nu, äntligen börjar de avta och få en balans. Ibland ramlar jag ner, men då är det bara att ta sig upp igen!

Lite om min dag idag då - har faktiskt jobbat! Från 06:00 - 11:45Ö&B i Borlänge har jag och en glad och munter skara människor i alla åldrar inventerat. Tänk er att cykla till stan 04:30 på morgonen. Inte alla som gör det! Hur som haver så gick det mycket bra :) ska jobba igen på tisdag och torsdag nästa vecka. Då åker vi till Mora och Avesta! Får se hur det kommer gå, åker från Falun 04:20 då. Hua mig!



Och just det, glada nyheter - praktik är på gång i år igen! Ska bli så kul att komma ut och göra någon nytta och testa på nya saker och förhoppningsvis få riktigt jobb. Det är nog en del som redan vet vart jag planerar att vara, men tänker inte berätta förns det är helt klart ;) Kände mig i alla fall helt sprallig och överlycklig när jag gick därifrån, började t.o.m le lite för mig själv när jag gick ut! Och imorgon börjar jag utbildningen på MT Utvecking. Kommer bli riktigt kul faktiskt, även fast jag är lite nervös! Har ju gjort mycket liknande förrut så det kommer nog gå bra :) Ska bli vääärldens bästa massös, hihi!    







RSS 2.0