Natt mot tisdag

Jag är ensam i lägenheten inatt. Faktiskt så har jag varit det hela dagen. Tomas åkte till Norge imorse för jobb och kommer hem imorgon kväll vilket känns lite tråkigt för mig. Det kommer bli svårt att somna utan honom.. Att lägga sig ensam är inte det roligaste i min värld. Ensamhet är det som fyller mina tankar då, vilket jag försöker få bort. Jag måste vara riktigt trött för att kunna somna ensam - därav anledningen till mitt sena nattbloggande.
Sysselsatt har jag ändå hållt mig under dagen. Blev väckt av telefonen som skrek i örat på mig. Det visade sig vara en glad och pigg Tomas (som varit i full gång sedan jag vet inte när imorse) på andra sidan luren vilket genast gjorde mig gladare! Jag slet upp mig ur sängen vid 09:00, gav katten lite frukost, åt min egna frukost, duschade och gjorde mig i ordning för att ta bussen till Miranda. Invigde klackskorna idag dessutom även fast det var grusigt och snöigt ute. Det gick galant även om jag fick lite ont i fötterna. Jag är inte det minsta van som sagt med klackskor så ni får visa hänsyn över mitt gnällande emellanåt tror jag! Skorna är lite mer killingshoes för mig än jag trodde, men jag ska banne mig lära mig att gå och trivas i klackskor. Kändes helt underbart att få komma upp på höjd lite istället för att känna gruset och kullerstenarna rakt under fossingarna. Det blev inga outfit-bilder idag tyvärr. Hann aldrig ta några och inte heller ville jag det. Dålig hårdag även fast jag duschade haha. Dumma dust it-pulver att göra mitt hår tovigt och flygigt. 




--

Denna helg har varit välbehövlig. Under veckorna hinner jag knappt umgås med Tomas alls. Vi ses en stund på kvällen för det mesta. Det kallar inte jag för att umgås riktigt. Den här helgen har vi kunnat umgås i princip två hela dagar. Helt underbart faktiskt. Har saknat honom så. Dessutom jobbar jag inte om dagarna så istället gör jag faktiskt annan nytta. Söker jobb, skriver cv, tvättar, städar, umgås med vänner, hälsar på mamma och systeryster, läser eller ser på tv. Låter som ett ganska slappt liv, men tro mig det är det inte. Tankarna svävar runt i huvudet på en om livet och framtiden, vilket tar mycket energi ifrån mig.

För att kunna lägga tankarna på annat gick jag återigen på ett härligt, avslappnande yogapass idag. Riktigt skön start på veckan. Meningen med det är att det ska släppa tankar från det som varit och komma skall och det är en riktig konst att verkligen få bort alla tankarna när man väl är där. Precis innan jag gick innanför Friskis&Svettis portar tänkte jag att detta är starten av en ny vecka där nya saker händer. Yogan ska förbereda mig och få fokus på mig själv för veckans händelser helt enkelt. Det hjälper faktiskt, men det krävs mycket utav en själv att verkligen gå in för den här grejen. Jag märker det på mig själv att det fungerar, men det är nog han jag lever med som ser det mer. Yoga kanske är något för mig ändå - jag som inte trodde på sådant innan. Jag antar att man ska ge allting en chans här i livet!



Kan ni tänka er?

Vet ni vad? Jag har shoppat idag. Faktiskt så har jag shoppat mycket denna månad! Mycket för att vara jag då och endast nödvändiga saker har det varit. Jag har köpt en EGEN hårspray (har alltid snott av mamma förrut), en ny vårjacka, ett par jeans och idag köpte jag ett par URSNYGGA klackskor på Skohuset i Kupolen! Precis sådana som jag letat efter :) Vi får se om jag kan gå i dem i morgon. Ska hem till min bästis en sväng på eftermiddagen tänkte jag! Klacken är fem centimeter så jag blir ju lite nervös, men det borde gå. Hoppas jag. Är inte ett dugg van med att gå i klack alls! Visar kanske lite outfit-bilder imorgon och berättar mer om helgen eller något annat skoj. Nu är jag alldeles för trött för att skriva något mer. Ska krypa ner under det varma täcket nu och lägga mina kalla fötter och händer på min käre sambos mage eller kanske nacken.. hihiii! 

Lördagsmys ikväll

Jag är helt död efter gårdagen. Uppe klockan sex på morgonen och gick till sängs ungefär vid ett på natten. Hua mig, men vad gör man inte när flickorna kommer förbi för lite fredagsmys? Man kan inte räkna med annat än en någorlunda sen kväll då!

Vaknade runt tio imorse. Ville inte sova bort hela dagen så jag ställde klockan faktiskt, även fast jag varit igång hela fredagen. Gosade en stund med katten och sen väckte jag Tomas :) tråkigt att vara vaken ensam ju. Tror han blev lite tjurig först, men ändrade sig ganska snabbt! Jag funderar på om jag snart kommer bli en morgonmänniska. Det är otroligt mysigt att sitta länge med frukosten, kanske läsa lite i en bok, kunna göra sig i ordning i lugn och ro med lite musik eller tv:n på i bakgrunden samt hinna med att morgonmysa med pojkarna som jag bor med (ja, d.v.s Tomas och Simba haha). Det var tänkt att vi skulle storstäda idag... men så blev det inte. Båda två är ganska trötta idag så det får vänta tills imorgon. Istället har vi slappat bara. Vi har ätit lunch.. åkt till ÖoB (köpte lite leksaker till min gosebebis som han verkade uppskatta mycket. Det är fjädrar på pinnen igen - det bästa som finns om katten själv får välja!) och Siba en sväng och så har vi köpt godis tills ikväll! Ja, vi ska på bio glömde jag att berätta. Jag hoppades på att det skulle gå någon sådan där superduperfilm som man absolut inte vill missa, men det gjorde det inte. Så vi valde lite humor. Ska se "Farsan" klockan 21:00. Hoppas den är värd att se. Behöver få skratta lite känner jag!



Det är perfekt tid som filmen börjar för ikväll är det Eart Hour för er som inte visste det. Klockan 20:30 ska man släcka all elektricitet i hem och hus för att spara energi i en timme. Lite rädda klimatet/miljö-grej som ska väcka politikernas intresse för vår värld ännu mer tror jag det hela går ut på. Så passa på att lördagsmysa nu med massa, massa värmeljus och bidra till att rädda miljön! :)


Simba ska till doktorn

Jag vaknade med ett ryck första gången runt fem imorse. Tomas ska till jobbet bara så lika bra att somna om tänkte jag. Tror faktiskt att jag lyckades med det. Vaknade till lite bara av att han pussade mig innan han gick och sen var det inget mer med det. Något senare (ca 05:50) vaknar jag igen - det var kokhett inne i rummet! Gud, fattar inte hur det blir så varmt här inne på morgonen. Jag försöker somna om igen till åtminstone halvsju som jag ställde klockan på, men det gick inte alls. Lika bra att gå upp och hålla katten sällskap. Ja, jag kanske ska förklara varför jag skulle och har gått upp så tidigt. Simba ska till veterinären idag. Det är inget allvarligt. Han är inte sjuk eller så, men han ska kastreras :) Han har varit riktigt jobbig den senaste tiden. Kissat överallt och ingenstans i förbannelse samt skrikit en del. Det är vår snart och han är ungkatt. Vad kan man mer göra än att boka tid hos djurdoktorn? Det var tänkt att Tomas skulle köra upp honom och att jag eventuellt skulle följa med för han ska dit klockan 09:00. Lite tidigt för mig liksom! Igår får jag reda på att han börjar tidigt på morgonen så jag måste åka upp med Simba själv. Wiho, passa bussar tidigt på morgonen - det bästa som finns! Stackars katt också. Han har inte fått äta sedan 21:30 igår kväll. Så nu när jag gick upp verkade han jättehungrig! Han gick mot köket hela tiden nyss, jamade och hade sig, men jag får ju inget göra. Måste göra som veterinären säger. Stackars min lilla katt, jag hoppas att allt går bra idag. Får hämta honom senare på eftermiddagen och då ska han nog få hur mkt mat som helst! <3

 

Torsdag 18 Mars

Snart skriver jag över mig hos Tomas. På riktigt. Jag orkar inte känna mig låst längre. Jag tänker göra det!


Goodmorning sunshine

Gick upp vid 09:20 idag! Otroligt va? Jag som alltid lyckas somna om. Väckte Tomas också som satte på sin telefon. Det visade sig att han visst skulle ut och jobba idag. Jag åt nyligen frukost som bestod av tre smörgåsar och en kopp te. Nu så här sitter jag på en tisdag-förmiddag, mätt i magen och lyssnar på Ted Gärdestad. Mitt busskort går ut idag också. Jag vill spara pengar. Jag vill ha pengar. Solen skiner ute och här sitter jag ensam. Funderar på att fylla på busskortet ändå. Man måste njuta av det vackra vädret! En ny vårjacka behövs. Och jag är i ett stort behov av nya skor. Gud så mycket det är jag vill göra! Hoppas bara pengarna räcker till...
Pengar är inte allt, men just nu känns det som att det är den enda jag behöver och tänker på. Något frustrerande när mitt motto är just det jag sa tidigare - pengar är inte allt. Kanske kan jag prata med arbetsförmedlingen och se i fall de kanske sponsrar med en slant om man ska ta körkort? Jag är ju en stackars fattig flicka som inga pengar får haha. Pengar, pengar, pengar. Jag blir tokig av det förbaskade ordet! Alltid är det just det som fattas. Jag ska fan börja censurera ordet eftersom jag börjat avsky det så mycket. Nåväl. Nog om det nu. Jag får hoppas på att allt löser sig med tiden.

Igår tog jag en långfika och en promenad genom stan med M :) Kikade på jackor och nya skor till en början, men efter det hamnade vi på Waynes Coffe. Efter en lång stund där inne dyker A upp och sätter sig med oss! Alltid trevligt med lite spontana händelser i början på veckan. Medan hon gick runt och sökte jobb letade jag vidare efter någon utstyrsel till i vår. Det har ju börjat bli torrt på gatorna och solen står högt upp på himlen till ca 18-19:00! Hur härligt som helst. Jag hoppas på att få något av de trevliga små jobben jag sökt till sommaren. Hoppas, hoppas, hoppas! Problemet är att jag bara har vinterkläder och skor än! Nu börjar jag verkligen längta till vår och sommar.

--


En eftermiddag vår/sommar 2009 <3

     

 

"Det som inte dödar - det härdar"

Jag har funderingar på mycket ibland. Och vissa gånger väldigt lite. Just nu funderar jag på mycket i livet och om mig själv. Jag funderar på vad jag faktiskt har klarat av genom åren och hur mycket jag lärt mig att förstå att man KAN göra bara man VILL! Det är mycket jag har lärt mig om mig själv den senaste tiden - efter studenten. Det är då livet börjar anser jag och det är då man verkligen inser vart just du själv står. Så är det för mig nu. Jag lär mig, nästan varje dag, något nytt om mig själv även fast jag inte har jobb eller utbildar mig. Det är genom människorna man har omkring sig och genom valen vi gör som i alla fall jag har insett hur starka vi är oavsett brister, fel och komplex och allt vad just du och jag själv har. Ingen är perfekt. Det är bristerna som gör dig och mig vackra. De uppskattas av andra. Bristerna gör att du kan växa. Människorna i vår omgivning hjälper dig att finna det där speciella med just dig själv. Valen vi gör kan bli fel ibland, men det må så vara för vi överlever oftast. Man säger väl att "det som inte dödar - det härdar!" Jag tror att det är det som är en del av meningen med livet. Att vi ska lära oss om oss själva, må bra och trivas precis som vi är oavsett de brister du och jag har.  
Uppskatta dig själv. Uppskatta dina vänner och alla du har omkring dig. Du kommer hitta något otroligt bra hos dig själv när du gör det. När du hittat det där som är så bra med dig själv... så kommer det alltid att finnas hos dig. Den där styrkan kommer du bära med dig oavsett de val du gör tror jag.

Det kanske låter som att jag älskar mig själv och vet och kan allt, men gör jag ju såklart inte. Det krävs så sjukt mycket mer, men jag känner att i nuläget är jag på god väg att verkligen hitta det där. Kanske tappar jag det på vägen genom livet, men det krävs att man reser sig upp igen. Detta är bara mina tankar och det jag tror på. Hoppas det gav lite uppmuntran och perspektiv till er läsare :)


Söndag förmiddag

Vilken helg, vilken helg. Jag orkar inte riktigt dra hela historian här. Det jag känner nu bara är att jag inte riktigt vet hur jag ska bete mig. Jag försöker bara vara mig själv, men vissa förstår inte vad det är jag menar. Förklaringar hit, förklaringar dit. Man klarar sig aldrig igenom livet utan att göra någon besviken och så är det bara. Alla gånger kan man inte göra rätt även fast man försöker så gott man kan. Så tänker jag i alla fall. Ska även meddela att jag slutat som medlemsvärvare. Ett jobb som verkligen ger mig ångest kan jag säga. Nu är det nya tag som gäller framöver. Kanske jobb på Ica Maxi eller Willys, vem vet!   

Det var en mysig dag/kväll igår ändå. Åt pizza på American TakeAway :) Satt där en stund och pratade lite och efter det hämtade vi Tomas lillebror! Tacokväll och film som lockar och då följde resten av folket (haha folket) med och åt med oss också. Vi har mat så det både räcker och blir över idag! Ni skulle ätit mer ju tjejer! ;) Senare mot kvällen drog de vidare ut på äventyr i stora Falun. Här hemma blev det kortspel med bröderna och se klart resten av en film som gick på under tiden vi spelade. World Trade Center heter den. Jättebra film, men på något konstigt vis var den bättre första gången jag såg den! Så är det väl med de flesta filmer antar jag. Runt halvett åkte Micke (som hans lillebror heter) hem. Måste bara få ur mig också: ojoj, vilken romantiker Tomas har blivit sådär från ingenstans! Fattades bara ljus igår kväll så hade det blivit helt perfekt haha :) Du kan bara du vill såsäg. Det är därför jag älskar dig för man vet aldrig vad du får för dig!



Nu sitter jag här vid datorn. Vaknade med en väldans magknip som jag tycker det får vara nog av. Har haft det hela helgen känns det som. I fredags var jag tvungen att åka hem efter det roliga tack vare min mage. Igår när alla hade åkt hem började jag känna mig lite dålig, men det försvann efter en stund när jag fick min lilla vetevärmare på magen. Och så nu imorse. Kul, eller inte! Nu sitter jag och lyssnar på lite sentimental musik i min sidenpyjamas och sneglar lite på Tomas som sover i sängen bakom mig. Man kan inte annat än le :) Funderar på att väcka honom snart och äta frukost. Vi ska vidare till min mor på lunch och möblering av hennes rum idag faktiskt. Får se vad det blir för gott hemma, hörde något om köttfärspaj! Nej nu ska jag väcka sömntutan, skriver mer en annan dag kanske!

Ångest är det värsta

Jag är sjuk. Har förkylning och en liten gnutta feber. Jag lider även av ångest misstänker jag. Och jag är allergisk mot stress och pressade (seriösa) situationer där man måste välja på det som är rätt och fel. De senaste dagarna har min ångest varit som värst. Den har nog aldrig varit såhär hemsk någon gång. Det kanske kallas beslutsångest i och för sig, men det är vilket fall som helst en typ av ångest. Hjärtat börjar klappa, andningen blir snabbare och tyngre, man kan inte tänka realistiskt, man kallsvettas och får krypningar överallt! Dessutom vill, åtminstone jag, gråta titt som tätt dygnet runt. Jag vet inte hur det är med er andra som kanske har ångest någon gång ibland. Den kan då inte vara värre än min känns det som för tillfället. Jag blir jättekänslig för minsta lilla kommentar som låter fel i mina öron. Tar åt mig av allt. Allt. Det är ganska så jobbigt. Väldigt jobbigt för att vara ärlig. Jag vet inte om jag vill berätta här varför jag har sådan ångest för tillfället, men för er som vet om situationen så förstår ni nog. Det handlar om jobbet, men det kanske någon har fattat? Att det ska vara sådana problem att välja! Detta är inte ens något seriöst att göra. Riktig skitgöra egentligen och jag är dessutom sjuk på riktigt. Undrar om jag ska ringa henne och tala om som det är? Eller ska jag stå ut hela veckan och sedan göra det - i helgen då alltså? Egentligen vill jag inte ner på stan imorgon och plåga mig själv. Det var det som var tanken att jag skulle gjort det efter idag. Ringa henne och säga hur jag känner. Jag vågar inte för jag känner mig så feg som gör så redan de första dagarna! Det är ju en annan som gjort det tidigare än mig så varför inte jag, tänker jag på ett sätt. Jag vill ju inte och inte ville hon det heller. Då kan ju jag sluta. Jag kan inte tänka klart just nu. Har bara "nejnejnej" i hjärnan. Ändå bör jag nog pressa mig att stanna veckan ut och efter det avgöra. Eller om t.o.m hon säger de där orden till mig för då slipper jag tänka på det. Hoppas det blir så imorgon. Om jag väljer att jobba imorgon. Undrar om jag ska göra dåligt ifrån mig med flit bara för att slippa. Mohahaha.

Vilket fall som helst - om jag inte blir uppsagd gör jag det själv. Jag tog det här jobbet för att jag inte fick något annat. Ville ju inte ens ha det här från början, men jag sökte ändå bara för att få något. Ska försöka tänka att jag måste skrapa ihop nån extra tusenlapp till körkortet. Den här veckan räcker, sen får det vara bra. Tänker inte göra samma enformiga grej dag ut och dag in. Jag behöver mer pengar, få ut något själv utav jobbet och variation.

Punkt slut.

RSS 2.0