En sjukling med beslutsångest

Ja, det är då typiskt mig. Första riktiga arbetsveckan denna vecka och jag blir sjuk! Utbildningsdagen i måndags gick bra. Vi var ute hela dagen för att vi skulle få känna på hur det är. Först övade vi att värva varandra, vilket kändes mycket bättre för efter det skulle vi få pröva värva på riktigt. Lyckades nästan få med två stycken, men fick ändå nej av båda. Efter att jag kom hem fick jag fruktansvärt ont i halsen. Mot kvällen kände jag mig något hängig + att jag fick lite feber så det var lika bra att säga som det var till teamledaren. Har ännu inte blivit bättre. Ska jobba idag egentligen, men imorse hade jag varken röst eller näsa. Nu är det dock lite bättre så jag känner ju en hel del beslutsångest även fast jag sagt till vår "chef" att jag inte kan komma varken idag eller imorgon.. Första riktiga veckan och jag skippar den. Fan. Ska jag gå ändå, men kanske bli ännu värre till veckorna framöver och kanske bli riktigt, riktigt sjuk och absolut inte kunna jobba alls? Jag känner ju att jag hellre vill kunna vara helt pigg och frisk när jag ger mig ut på stan. Fan att man inte får stå inne då i galleriorna. Vi MÅSTE stå ute ett tag alla fall beroende på väder. Därför känner jag mig inte helt bekväm med det här jobbet för jag vet att mitt immunförsvar inte är det bästa när det handlar om att stå ute i ett antal timmar. För att vara helt ärlig tror jag inte att jag kommer stanna inom det här företaget särskilt länge, men jag måste väl bita i det sura äpplet nu när jag planerar att skriva in mig på riktigt hos Tomas :) Stannar nog bara tills provanställningen tar slut. Jag är rädd att bli sjuk hela tiden titt som tätt tack vare att man ska stå ute och hur kul är det på en skala? Jag har lärt känna min kropp ganska bra och jag blir lätt sjuk. Det orkar ingen. Jag har tänkt söka en massa andra jobb under tiden. Säsongsjobb kanske på Furuvik eller något sådant! Sommarjobb vill jag ha i alla fall och då vill jag göra något kul. Far min kan förhoppningsvis hjälpa mig att hitta en billig bostad. Jag har även sett att de söker sommarpersonal på Systembolaget. Gud vad kul om jag skulle få det jobbet. För det första ser jag yngre ut än vad jag är och för det andra vet jag inte mycket om alkoholhaltiga drycker. Med det menar jag vilken dryck som passar till vilken maträtt, vart den är tillverkad o.s.v. Vafan, de får väl läsa på förpackningen eller flaskan ;)  Vi får väl se vad framtiden har att bjuda på. Jag ska söka jobb åtminstone och det kan förmodligen bli en massa flytter hit och dit. Det behöver inte bli så, men det KAN! Alla fall om jag börjar i Furuvik eller kanske Gröna Lund t.o.m!


Jag har fått jobb!

Jag berättade ju igår om att jag skulle på arbetsintervju idag. Gud, vad jag var nervös! Jag mådde illa, frös, fick ont i magen, hjärtat slog hårdare och hårdare.. Försökte lugna ner mig en stund genom att, med Melissa Horn i öronen, gå runt i affärerna och njuta lite av solen i det fina vintervädret. Det hjälpte väldigt mycket måste jag säga! När jag klev in på arbetsförmedlingen stoppade jag undan musiken och frågade vart lokalen befann sig. Där mötte hon som skulle hålla intervjun upp mig. Jättetrevlig var hon, men pratade lite snabbt så jag hängde inte riktigt med på noterna. Jag försökte visa mig från min bästa sida och vips så sa hon att hon ville jobba med mig! Det är ju inte världens roligaste jobb, men det är åtminstone något :) Stå ute i fyra timmar per dag är förhoppningsvis ganska så härligt om det är fint väder! Nu blir det ju lite krångel med min jobbgaranti. Undrar om jag ska gå på deltid i sådana fall. Har bett min handläggare att ringa upp mig eftersom vi inte har tillgänglighet till en riktig hemtelefon hemma. Suck. Snart får antingen jag och Tomas skaffa det eller så får mamma göra det! Trött på att känna mig låst med mobilen haha!

Imorgon är det utbildning för mig klockan 11-16. Hoppas det blir kul och att det inte är till prick 16:00! Det orkar man ju inte. Kommer nog dessutom dö av hunger. Undrar om man får lunchrast och sådär. Hua, va dyrt om man måste äta ute. Tror att det skulle vara en till utbildning på måndag. Vi får se vad de säger imorgon :) Jag är nyfiken på vilka man kommer få jobba med också...  antagligen ska jag ju sitta där med fler antställda imorgon! Haha det blev även som jag misstänkte. Jag kommer bo på arbetsförmedlingen denna vecka för det är där utbildningen tar plats. Roligt värre måste jag säga (not)!
Så passa er om ni går på stan framöver för då kommer jag kanske stoppa er ;)

--

- Jag kom på att jag inte berättat vad jag gjorde på alla hjärtans dag eller förra helgen i huvudtaget! Fredagen var jag hemma hos mamma under dagen och på kvällen i hälsinggården och väntade på att Tomas skulle sluta jobbet. Tur att han slutade tidigare för då hann vi mysa en liten stund alla fall innan vi gick och la oss. Ganska slut jag kände mig efter veckans händelser.
- På lördagen var han iväg på sin storebrors födelsedagskalas så jag var ensam några timmar på dagen. Jag pysslade med annat under tiden :) På kvällen gjorde jag i ordning middag som vi bestämt tidigare att vi skulle äta. Kyckling med vitlök/örtsås och ris till det. Riktigt gott! Senare kom några vänner förbi och kollade på melodifestivalen med oss! Hade chips och salsasås till samt gurkstavar (dock utan dipp), mumma! Jag ville inte se för låtarnas skull utan det var mest för att jag visste att kära faster satt någonstans i publiken ;) Måste ändå påpeka att jag tycker låtarna är urkassa i år. Fyfan, snart kommer väl hela evenemanget med melodifestivalen läggas ned xD
- Söndag och alla hjärtans dag. Fixade frukost på sängen åt mig och Tomas :) man måste ju passa på att mysa till det lite extra! Köpte en liten present åt mamma också på stan. En mugg som det är lite hjärtan på och så står det "Mamma". Den blev genast uppskattad! Åkte hem till Tomas mamma också för att fixa lite och vara social. Efter det åkte vi till vårt klassiska ställe när vi går ut och äter - Venezia. Nästan jämt när vi ska äta ute eller typ äta pizza bara han och jag så drar vi alltid dit :) Mysig lokal och supergod och fräsch mat! Glass till efterätt när vi kom hem också, inte helt fel :) Lite myspys sådär på en söndag kväll <3


Vilken konstig vecka

Ja, ända sedan förra onsdagen har allt varit knäppt. Vissa vet varför, vissa inte. Jag tänker inte dra upp hela historian här. Vill inte att en massa okänd folk ska lägga sig i min familjs bekymmer. Nu var det så att jag tänkte berätta lite glada nyheter! Det är så att igår var jag på informationsmöte på arbetsförmedlingen här i Falun angående jobbgaranti för ungdomar. De sa inte mycket som var värt att gå dit att lyssna på. Det mesta visste jag redan. De pratade i en kvart kanske och sedan blev vi tilldelade en tid för träff med vår egna handläggare. Jag fick min tid idag 13:15. Hon var jättetrevlig :) Skönt det för jag var rätt nervös. Fick intrycket igår om att hon skulle vara stenhård haha. Hon verkar rättvis, men snäll och väldigt hjälpsam! 
Vi pratade lite om vad jag vill och kan tänka mig göra och sedan beslutade jag mig för att gå med i jobbgarantin! Härligt, tänkte jag! Nu är det bara för mig att gå ut som förrut och söka praktikplats! Min tanke är att göra det i veckan eller börja med det på måndag. Efter det satte jag mig vid en av deras datorer och kollade efter lite jobb, gick till apoteket och sedan tog jag bussen hem till mamma och syster :)

Jag hade nog precis hunnit smälta att jag ska få börja på praktik eller utbildning snart för strax efter att jag hunnit äta o.s.v ringer telefonen från ett 08-nummer. Förvirrad svarar jag och då säger hon på andra sidan tråden att jag ska få gå på jobbintervju imorgon klockan 10:45!! Jag kommer bo på arbetsförmedlingen den här veckan känns det som... Ska nämligen dit på intervju i en av deras lokaler. Ni kanske undrar vad det är för jobb jag ska på intervju för? Jag ska kanske bli en sådan där person som stoppar folk på gatan och vill att de ska gå med i antingen Naturskyddsföreningen eller något annat.. minns inte riktigt vad hon sa! Frågan är nu hur fan det blir med min jobbgaranti. Jag måste (om jag får jobbet) vara ute i minst två dagar i veckan. 4h/dag och fast timlön. Resten av dagarna i veckan väljer jag själv om jag vill jobba. Inte helt fel, men det är just där problemet dyker upp känns det som. Ska jag gå med i jobbgarantin på deltid då eller? Fan jag är förvirrad. Jag tror jag får ta det där med handläggaren på arbetsförmedlingen om jag nu får jobbet. Just ja, jag ringde hon som jag ska bli intervjuad av också. Hon hade ett namn som lät ganska gammalmodigt, men det visade sig vara en väldigt ung tjej. Det lät då som det. I min ålder kanske eller något äldre. Roligt! Och hon ska intervjua mig. Aja, det går nog bra får jag hoppas.

Önska mig lycka till! ^^

Onsdag 10/2

Jag förstår inte varför sånt här händer. Jag orkar inte. Inte nu, inte såhär. Varför? Just nu fattar jag ingenting. Ett stort frågetecken är vad jag känner mig som. Jag är förvirrad, besviken, arg, sårad... men det finns även en känsla av lättnad i min kropp. För första gången på länge var vi alla samlade inom samma väggar och under samma tak. En underlig känsla, men vid tillfällen som dessa är det värt det. Blod är nog tjockare än vatten ändå.

Jag är inte troende. Det finns ingen Gud i min värld eftersom jag aldrig sett eller hört han/hon/den/det.
Fast det är ändå något som jag tror på. Någon slags högre kraft som vakar över oss, ser oss från ovan. Kanske tror jag på ödet. Om något är menat att hända så händer det. Om det inte är meningen... så är det den högre kraften som sett till att historian fick ett lyckligt slut. Just nu vet jag inte alls hur den här historian kommer att sluta. För tillfället känns det som om den bara har börjat, men det kommer leda till något. Någonting bra eller någonting dåligt. Eller så får sagan ett avkapat slut. Bara klick,pang,poff så var det över kanske? Nej. Vår historia tar aldrig slut. Varken din eller min. Allas historier fortsätter och fortsätter fram tills den dagen vi tar vår sista vila och aldrig vaknar upp igen. Vi får hoppas att den dagen ligger långt, långt borta för oss allihop...  

Vilken helg det har varit!

Flytten har varit i full gång sen i fredags. Då började vi med städning och fyfan vad det var äckligt. Killen som bodde där innan lovade att städa det värsta. Jajäävlarja. Vi fick göra en hel flyttstädning. Kartonger kom infarandes hela dagen och på lördagen kom det möbler och ännu mer kartonger. Nu har vi monterat upp en fet tvbänk, soffa och vi har till och med soffbord! Ett fult sådant, men det duger till en början. Vi har planer på inflyttningsfest snart, men vi vet tyvärr inte än vilken helg det blir. Känns nästan lite för snabbt till nu i helgen eftersom vi inte är säkra än + att vi inte har hört av oss till någon om det. We'll see, we'll see. Det kommer i alla fall! Just ja, vi har inget internet hemma så jag lånar datorn hemma så länge :) Är fortfarande lite förvirrad över vart jag egentligen bor. Ni som känner mig vet hur situationen ligger till. Jag försöker ändå sätta fötterna på jorden där borta i Hälsinggården där vi nu bor, jag och min sambo! Haha! 

Här är det lite bilder på lägenheten :) Vad tycker ni?

 
Vardagsrummet!

  
Köket!

 
Sovrummet!

 
Badrummet! (inget badkar, tröök)

RSS 2.0