Spexad vecka

- I måndags följde jag med A till frisören på morgonen, uträttade ärenden och pluggade ett antal timmar på biblioteket. Väl hemma - lunchdags innan hon kom hit, nyklippt och tjusig. En annan väninna till oss kom förbi också så vi satt och hade världens tjejigaste eftermiddag tror jag med prat och skratt medan vi slingade håret på A! Ojoj, tror nästan jag pickade sönder huvudet på henne eller drog ur hela hjärnan ur den där hättan. Slutresultatet blev alla fall urläckert! Så om du läser min blogg någon gång och även fast jag har sagt det - du passar jättebra i din nya frisyr och du ser faktiskt äldre ut nu! ;) Kvällen träffade vi några fler av tjejerna för att se på killarnas innebandymatch som man alltid är "så" insatt i, förrutom när någon gör mål. Vi sitter ju såklart och pratar hela matchen haha. Typiskt oss.



- Tisdagen tänkte jag ägna åt mina studier, antingen på biblioteket eller hemma, men det visade sig att jag endast skulle hinna med det på förmiddagen för klockan 14:00 skulle jag ner på stan och jobba på BR Leksaker. Fick hoppa in eftersom en i personalen var hemma med sjukt barn. Tvättade hela kvällen också i princip. Den här dagen har jag inte gjort mycket mer än grävt ner mig i mina böcker tycker jag och lagat mat. Har gjort vääärldens godaste wookgryta med ris kokt som vanligt fast med litelite soya i - MUMS! Blir perfekt som matlåda imorgon.

- Oj, just det. Haha jag ska ju jobba imorgon OCKSÅ faktiskt. Butikschefen ringde i panik och frågade om jag kunde och självklart vill jag jobba! Grejen är den bara att mitt sista möte på FIVE är imorgon klockan 11:00... och jag skulle börja jobba klockan 12:00 xD Kan bli något jäktigt, men får säga till min coach att jag måste iväg och de på BR vet ju också att jag kan bli lite sen så det ska nog inte vara någon fara. Kommer bara bli hungrig väldigt snabbt haha! Vill ju äta min lyxiga mat - nästan som hemmagjord kinarestaurangmat!



- Fredagen är också ganska bokad. Åker faktiskt iväg till Gävle då till pappsen som fyller år. Har inte kunnat åka dit p.g.a ekonomiproblem och allt möjligt. Har helt enkelt inte funnits tid. Så jag och Tomas (mamma och syster kan inte följa med av lite olika orsaker, tråkigt nog) åker på morgonen för att hinna med IKEA först eventuellt och sen vidare mot pappa och fira honom ett tag :) Får se om IKEA blir före eller efter.. beror på hur schemat kommer se ut ;) Helgen är jag i skolan återigen (long time no see som man säger) med prov, mer teori och massage! Kommer bli kul att träffa alla massörer igen faktiskt!

Förväntade mig inte ett långt inlägg den här gången, men det blev så ändå haha! Förväntade mig inte heller att veckan skulle bli så fullspäckad med saker att göra fast det ska jag nog bara vara glad över! Kvällarna blir ju lugna åtminstone :) Nej, nu ska jag läsa Harry Potter och Dödsrelikerna (och btw, filmen är jag helnöjd med, såg den i fredgas ju!), sen sova!

Min helg i ett nötskal!

Helgen har liksom blivit att fira avslutningen på BR Leksaker för mig. Eller fira och fira, avslutningshelg har det blivit med bara roliga saker :) Fredagkvällen bestod av pizza med min sambo och efter det bio som jag längtat till hur länge som helst med Harry Potter-töntarna i gänget. Lördagkväll bestod av förfest och födelsedagsfirande i efterskott med mycket skratt och prat, utgång på klassiska Etage där vi slog klackarna i taket ganska rejält och idag... har jag och Tomas inte gjort mycket av dagen. Bara tagit det lugnt och myspysit, ätit tacos till middag med massa ljus tända och sett på mer Harry Potter :) Jag vill ha fler såna här helger, tack! Imorgon ska jag följa med A till stan för hon ska klippa håret, längtar tills jag får se det hihi. Jag ska inte sitta och vänta där på henne dock, utan jag ska vidare till biblioteket i stan och studera kroppens anatomi i lugn och ro. Ska nog få färga hennes hår sen alla fall och träffa en annan väninna senare på dagen! Och just ja, förra helgen firade vi ju A för att hon fyllt 20 nyligen. Var hemma hos henne då hela kvällen och lekte typ jag har aldrig och sanning eller konsekvens. Haha, ojojoj. Det blev lite out of control ett tag, men kul kväll det var också även om vissa blev lite way to drunk. Så kan det gå! Nu får vi se hur morgondagen blir, men jag tror nog den kommer bli jättebra :) Första dagen som endast "studerande på halvtid" då ju haha. Får se om det blir något extrajobb framöver, har lite som eventuellt är på G. Nej, nu är det dags att att göra mig i ordning för sängen. Godnatt!

Nästa vecka är det fokus som gäller

Final week innan provet på lördagmorgon. Alltså inte nu på lördag. Nästa lördag menar jag. Imorgon är det min sista praktikdag, men det kommer som sagt bli skönt. Fått lite smått dåligt samvete över att inte välja att stanna allra, allra sista veckan ut i FIVE, men provet och pluggandet har just nu fallit på andra plats. Jag har pluggat varje dag faktiskt sedan sist jag var i skolan, men märker allt mer att böckerna kräver mer tid av mig. Därför är jag "ledig" fr.o.m nästa vecka, d.v.s studerande på halvtid! Jag ska utnyttja varje dag på biblioteket och gräva ner mig i mina böcker. Jag tycker jag har lärt mig massor och förstår, men när jag ser en bild utan namn har jag inte en blekaste aning vad det är jag ser på. Då kan man fundera hur mycket som egentligen har gått in i mitt huvud? Det är inte lätt ska jag tala om, 57 sidor är inte så bara och bara på fem veckor. Dessa sidor känns som typ 150 och då ska vi inte prata om alla namn och fästen och ursprung man ska kunna...



Så ja, jag behöver nog avsluta praktiken till sista "kontraktdagen" på BR, även om jag har tid kvar till den 25:e hos FIVE. Personalen och min coach förstår ju självklart. Har ju fulländat mina två månader nu. Om jag inte kommer in på högskolan har jag en praktikmånad kvar hos AF också! Men det hoppas jag att jag inte behöver utnyttja. Jag VILL ju komma in på högskolan, jag villvillvill! :D 



Kan berätta att både igår och idag fick jag sluta tidigare. Har fått sluta runt 15:00 för det inte funnits något för mig att göra, så det har ju varit skönt och uppskattat av mig. Lite extra tid till plugg och avslappning är inte helt fel så jäktad jag blir för minsta lilla haha. Igår kom min kära faster hit på besök och kollade in hur vi bor. Inte ofta man träffar henne nowaways! Helt spontant dessutom, alltid roligt :) Och just det - tack så mycket för vinet faster, ska testa det på lördag ;) Har sett kanal 5's Bakom Magin (Harry Potter och Dödsrelikerna del 1) ikväll också och oooj, det gör ju inte saken bättre att jag inte får se filmen förren om typ.. 24 timmar! Hahah, vilken tönt jag är :) Nu ska jag plocka ihop här, göra mig i ordning och sova!

Tre dagar kvar

Ja.. det är endast tre dagar kvar av praktiken på BR Leksaker nu. Oootroligt vad tiden har gått undan. Kändes nästan som en evighet när jag hade praktik på dagiset, även fast jag trivdes hur bra som helst där. Kanske beror det på att jag var där en månad längre än BR också i och för sig :) Två månader är ändå två månader och de har bara flygit iväg. Har väl hunnit hända en del sen jag började och det gör att tiden går snabbare antar jag. Kommer sakna personalen en hel del även om jag säkert kommer kika förbi där lite då och då! (Fan, dåligt samvete av att jag inte hälsat på på dagiset ju!) Kommer också sakna att gå upp på morgonen och göra nytta under dagen. Och att se glada och nöjda kunder när de har fått hjälp av moi med att hitta rätt sak!

Det kommer såklart även kännas hur skönt som helst nu med lite egen tid. Började ju skolan ganska samtidigt som praktiken så fokusen försvinner lite då och då. Typ när man kommer hem och har slutat sent så man är sådär trött att man bara vill lägga sig i soffan och sova. Det får jag ju inte. Måste ju typ genast slå upp böckerna så jag hinner med resten av kvällen innan det är dags för sängen. Så blir det såklart inte. Drar ju ut på det och öppnar böckerna alldeles för sent egentligen. Borde ha näsan i dem nu faktiskt, ändå så sitter jag här. Uppdatering är ju också viktigt så folket vet vad jag har för mig :) .. hehe. Well, well. Blandade känslor kring sista dagarna på praktiken, men känner mest just nu att det kommer bli skööönt. Sen så längtar jag ju till fredag kväll också eftersom det är BIODAGS då ju! Harry Potter och Dödsrelikerna, Del 1 ska ses med sambo och hans bror + några vänner till oss. Kommer bli awesome med tanke på vilka töntar vi är. Men mest jag tror jag haha. Och Tomas bror. Vad sa de nu, filmen är på 2 timmar och typ.. 46 minuter eller något sånt :) UNDERBART!! Nästan tre timmar med bara Potter, haha!

Nej, nu så är det nog hög tid att slå upp böckerna och sticka näsan in dem fram tills Desperate Housewives börjar ;)

Högskolan nästa?

Jag har ju anmält mig till vårens lärarutbildning (förskolelärare, språk lek & lärande) på Högskolan Dalarna.. och idag fick jag ett mail där det stod att jag ska kontrollera mina uppgifter och meriter, vilket jag redan gjort! Allt stämmer så nu är det bara att vänta ÄNNU mer tills jag får ett det första antagningsbeskedet om jag kommit in - då ska jag tacka JA på en gång så är det bara att invänta det "riktiga" antagningsbeskedet i slutet på december!! Gud vad jag längtar och hoppas nu. Åååh, det kommer bli så bra. Utbildad massör först och efter det bli förskolelärare - awesome!

Trött, men vill inte sova.. än

Precis som rubriken lyder är jag typ hur trött som helst, men vill inte gå och lägga mig än. Helgen har gått alldeles för snabbt och vill njuta av den lite till. Även om det betyder att jag får njuta av sista timmarna av helgen med katten bara, haha! Tomas har åkt tillbaka till Leksand igen och blir där hela veckan som kommer. Veckan därpå ska han börja pendla, vi får väl se hur det kommer gå! Hela förra veckan längtade jag till den här helgen för då visste jag att jag skulle få träffa Tomas och få vara med honom heeelt ensam någon av dagarna, vilket vi typ aldrig har tid för längre känns det som. Nu blev vi ensamma nästan hela helgen t.o.m. Inte riktigt, men nästan :) I fredags var båda helt slut efter veckans bravader. Ändå ställde vi oss och bakade i ordning en hemmagjord pizza och medan den stod i ugnen hälsade två vänninor på innan de skulle vidare! Jag och Tomas valde att stanna hemma, båda var ju trötta och klädda i mjukiskläder - absolut inte redo för en kväll ute på stan tycker jag det ser ut som då. Vi låg ihopkrupna bredvid varandra i soffan medan vi såg på Toy Story efter maten. (Tur att båda gillar barnfilmer alltså! ;)) Jag har ingen aning hur vi båda alltid får plats att ligga typ bakom/framför varandra i soffan, men det funkar alltid och är hur mysigt som helst :) Tror vi somnade tidigt i fredags. Haha.

Igår var vi på kupolen hela dagen och lite spontant följde Tomas kompis med som skulle införskaffa sig en ny dvd-spelare! Vi köpte lite begagnade tv-spel samt en sjal till mig. Blev bjudna på lite fika och hade en allmänt trevlig dag! Faktiskt så tog vi hem lite McDonaldsmat efter vi varit upp till kyrkogården och tänt ljus och sen spelade vi tv-spel till sent in på natten. Tror vi gick till sängs runt 03:30 eller nåt sånt där dumt! Älskar såna kvällar! :)

Idag har vi hunnit med hur mycket som helst känns det som! Var tvugna att gå upp i tid (10:00 vet jag inte om det kallas i tid egentligen, men vi hann då med allt vi skulle och fick några timmars sömn åtminstone) för att tvätta på förmiddagen, men vi låg och drog oss ett tag såklart. Hade inte tvätttid fören 11:00 :) Har även varit med mamma till kyrkogården för att tända mer ljus, storhandlat till kyl,frys & skafferi.. ätit middag hos svärmor, besökt min kära vännina som jag inte träffat på länge, gjort matlåda och bäddat och nu... sitter jag här i min ensamhet! Är väldigt glad över helgen som varit :) och så tacksam att Du alltid ställer upp och stöttar mig, även om vi båda sitter i samma båt. Jag älskar dig hur mycket som helst Tomas <3

Men vet ni vad, jag tror det är dags för mig att sova. Det är måndag imorgon igen vilket betyder praktik (som det bara är två veckor kvar på nu) och förhoppningsvis mycket massagande! Har satt upp lappar i lite trapphus och på sophuset, ska nog även sätta upp vid nån butik. Well well, vi får se vad denna vecka har att erbjuda!

Godnatt så länge :)

I can't wait!



19 November 2010 - Harry Potter och Dödsrelikerna Del 1

JAG DÖÖÖR AV LÄNGTAN!!

RSS 2.0